V Outlet centru v avstrijskem Parndorfu decembra gostuje prvi avstrijski ribji fast food na tovornjaku

Za predjed surove ostrige Gillardeaut. Zraven ledeno mrzel šampanjec M. Brugnon, brut selection. Potem pa sveže ocvrta polenovka v hrustljavem pivskem testu. In vse to po šopingu, stoje, z vrečkami med nogami, plinskim gorilnikom nad glavo, pod platnenim ”turkom”, ob fish-trucku, ki si ga lahko najamete tudi za rojstni dan.

Outlet prodajni center v avstrijskem Parndorfu ob gradiščanskem jezeru Neusiedl See ni priljubljeno nakupovalno središče le za Dunajčane, Madžare in Slovake, temveč tudi Slovencem ni predaleč 250 kilometrov iz Šentilja. Posebej zdaj v decembrskem nakupovalnem stresu. Popusti tudi več kot 50 odstotkov, veliko število trgovin, veliko parkirišče in vse na enem mestu so prednosti, ki pa po napornem šopingu tudi zlakotnijo. Doslej možnosti ni bilo ravno veliko, poslej pa je še najboljše kar – mimojede.

Food-truck, za katerega lastniki, pravi morski vragi (www.seeteufel.at), trdijo, da je prvi mobilni ribji fast-food v Avstriji, vošči ”Fish you the best”, nato pa začne cvrčati. Ne bi omenjali, če nas ne bi presenetili: polenovka za fish&chips je boljše kakovosti kot v marsikateri restavraciji, velike kozice so argentinske iz divjega ulova, ostrige so maxi velikosti, greha pa so vredni tudi lignji na žaru. Dosti boljše, skratka, kot nazaj grede mimojede ob avtocesti.

Tags: , , , , , , , , , , , ,