Gastro postaja na prvem peronu bulevarja v Novem Beogradu

Zjutraj na letalu (Ljubljana – Beograd) prvi celofanast kruh, da dobiš občutek letenja, tako napihne … Potem na sestanku na novem celofanu piše: ”Dijaški sendvič.” In zvečer gostitelji povabijo v Vagon. Na kaj najprej pomislite ob hrani na vlaku? Desni sosed sendvič odvije, levi pa (celofan) raztrga. Na sredi ste raje lačni, kaj ne.

 
vagon-čevapi-victoria
 
V Vagonu nimajo sendvičev, imajo pa bruskete. Ob njih pa še solate, pašte in srbske burgerje. Po celem dnevu odrekanja šelestenju obrneš še zadnjo možnost – stran jedilnega lista ”gastro postaje Victoria”. Ker v Beogradu niti restavracija, ki je v starem viktorijanskem železniškem vagonu na prvem peronu železno-steklene postaje, ne more brez čevapčičev.

Naročiti v moderni scenski restavraciji Novega Beograda čevapčiče, pa čeprav na priporočilo natakarja, ki sicer zagotavlja, da je ”pri nas vse dobro”, je noro in/ali hrabro dejanje. Kajti na jedilnem listu je pisalo: ”Čevapčiči na burek piti s kajmakom, slanino in čebulo z žara!” Toda, zapomnite, si, nikoli ne veš, kje te čaka presenečenje in ti ne bo treba lačen spat.

V Vagonu, ki na beograjski postaji Victoria čaka na potnike gastronomskega popotovanja po svetu, je chef Radomir Raša Vlačić, znani srbski TV kuhar. Pravi, da je boljše, da gre gost iz njegove restavracije sit, a da nekaj pusti na krožniku, kot pa da poje vse in plača lačen.
 
 

Vagon Victoria

Bulevar Zorana Đinđića 44 a
Novi Beograd, Srbija
odprto vse dni v tednu, od 8. do 01 ure
www.vagon-victoria.rs

 

Tags: , , , , ,