Caylend je kajmanski otok nasproti Murinega otočka sredi avstrijsko-štajerskega Gradca

”Ne moreš dobro razmišljati, dobro ljubiti in dobro spati, če ne ješ dobro,” pravita na trgu Mariahilfer nasproti EPK-otoka na Muri Simone Maringer in Peter Woelfer, ki sta toliko let preživela na Kajmanskih otokih, da ima zdaj njun štajerski lokal pravi karibski vonj. Krožniki so pisani, kombinacije so fusion, toda sestavine so sveže in iz kuhinje se ves čas sliši rožljanje loncev in ponev. Preprosto in moderno, sproščeno in svetovljansko, mladostno in brez obveznosti, lahko je le kratek pomenek ob dobrem štajerskem vinu, ali dolga večerja na karibskem Murinem obrežju (Lendkai).

Skuta z dimljeno papriko in črnim sezamom, paradižnikov ceviche, olivna tapenada z inčuni in praženimi mandlji, ceviche s hobotnico in skušo escolar, kandirana buča, čebula, granatno jabolko, zapečena banana, dresing iz limet in koriandra. Hrustljavi priželjc je kajensko začinjen, preliv je iz čebule in slanine, česen je v confitu s pomarančo. Flank steak je mariniran s petimi začimbami, ob tunovem sashimiju so mlada čebula, sveži ingver, toplo sezamovo olje in sojina omaka; fazanova prsa marinirajo v tamarindovi omaki, zraven sta pire sladkega krompirja in brokoli v limonovem maslu; jagnječji kari je kot z Jamajke, goveja rebrca so počasi pečena, z mangom, račka je v confitu, dušene svinjske ličnice so z mandljevo mlečno peno in bučo, pečena hobotnica ima koriandrovo skorjo, zraven so pekoča kajmanska omaka, dehidrirane olive in pražen krompir. Jogurtov mousse je z omako iz mandarin, topel čokoladni kolač s sladoledom z okusom kardamoma. Rezervirajte vsaj teden dni prej!

CAYLEND
Stigergasse 1, Mariahilferplatz
+43 316 71 1515
caylend@gmx.at
sreda – nedelja od 12. do 24. ure
zaprto ponedeljek in torek
www.caylend.at

Tags: , , , , , , ,