Mastercard pop-up restavracija v ljubljanskem hotelu Antiq Palace: štiriročno David Žefran in Luka Košir
Radiatorji v jedilnici so bili sicer hladni, a zato sta nastopila trenutno najbolj vroča slovenska chefa, Gričev Luka Košir in Milkin David Žefran. Mastercard pop-up restavracija v Antiq Palace hotelu se je tako odlično začela z ”dvobojem” mladih, kreativnih mišelinskih chefov in njunih ekip – zelo dober strežni servis in vrhunska vinska spremljava! -, ki se je tudi po desetih hodih in petit fours podaljških končala neodločeno. V pop-upu v Antiq Palace bodo do 17. decembra nastopili še Ana Roš (pet večerov), Tomaž Kavčič, Jorg Zupan in Jakob Pintar.
-
Chefa
Mastercardov pop-up 2022 sta že prvi večer dobro ogrela trenutno najbolj vroča slovenska chefa Milkin David Žefran (levo) in Gričev Luka Košir.
Mastercard večerja Grič in Milka, Antiq Palace, Luka Košir, David Žefran
od
-
Antiq Palace
Prizorišče prednovoletnih pop-up večerij 2022 pod Mastercardovim okriljem, ljubljanski hotel Antiq Palace.
Mastercard večerja Grič in Milka, Antiq Palace
od
-
Pozdrav
Pozdravni grižljaji:
tartelet sončničnih semen, spodaj krema pečenega kvasa, nato krema redkvice in divja solata okisana s figovim kisom (Grič);
nabodalo račjih jeter (”Ker imamo farmo!”) in zatar (Grič);
slano linško oko polnjeno s piščančjo pašteto, češminova marmelada, hrustljava piščančja koža (Milka);
tartelet z ožganim brokolijem, kremo tolminca in slovenskimi mandlji (Milka).
Mastercard večerja Grič in Milka, Antiq Palace, podravni grižljaji
od
-
Gof
Grič: suho zorjeni gof, spodaj zelene jagode, olje iz ječmenovega luchuensisa in črnega ribeza.
Mastercard večerja Grič in Milka, Antiq Palace, gof Grič
od
-
Koleraba
Milka: koleraba v kombinaciji z brinovimi vejami, krema prežgane smetane, ocvrti listi kolerabe, okisani gozdni vršički.
Mastercard večerja Grič in Milka, Antiq Palace, ohrovt Milka
od
-
Buča
Milka: buča z lardom, emulzija klapavic, sirotka in olje rakitovca
Mastercard večerja Grič in Milka, Antiq Palace, buča Milka
od
-
Zelje
Grič: v loju zorjeno in fermentirano ožgano zelje, omaka iz fermentiranega zelja, zapečen reblochon sir.
Mastercard večerja Grič in Milka, Antiq Palace, zelje, sir reblochon Grič
od
-
Postrv
Milka: postrv, omaka iz lisičk in belega fižola, omaka iz rjavega masla in misa, olje koprca.
Mastercard večerja Grič in Milka, Antiq Palace, postrv Milka
od
-
Srnjak
Grič: pečen file srnjaka, zlata rdeča pesa, omaka iz jelenovih kosti.
Mastercard večerja Grič in Milka, Antiq Palace, jelen Grič
od
-
Kruh
Milka: sladoled iz drožastega kruha, diplomat krema iz cikorije, krema iz čaja in rjavega masla, marmelada črnega ribeza, karamelizirana sončnična semena.
Mastercard večerja Grič in Milka, Antiq Palace, kvašena sladica Milka
od
-
Seno
Grič: seneni parfait, ovčji jogurt, med.
Mastercard večerja Grič in Milka, Antiq Palace, medena sladica Grič
od
-
Vinska spremljava
Amuse-bouche: M penina brut nature, Jankovič
Gof: Malvazija 2021, Gordia
Koleraba: filter kava Banibeans Ethiopia Hamasho
Buča: Chardonnay 2017, JNK
Ožgano zelje: Muškat ottonel, magnum, Zorjan
Postrv: Beli pinot 2018, Kabaj
Srnjak: B+ 2016, Štemberger
Kruh: Milka vermouth
Seneni parfe: Rumeni muškat, polsladko, Frešer
Mastercard večerja Grič in Milka, Antiq Palace, vinska spremljava
od
-
Petit fours
Drobno pecivo:
krema pastinaka v kakavovem maslu (Grič)
smrekov žele bonbon s timijanom (Grič)
tartelet polnjen s kremo sladkega krompirja, kutina in orešček (Milka)
pelinkovec v žele obliki iz pelina in citronske verbene (Milka)
Mastercard večerja Grič in Milka, Antiq Palace, petit fours
od
Tags:
Antiq Palace hotel,
David Žefran,
luka košir,
pop-up