Štirje novi člani slovenskega JRE, skupno jih je že 16 – V svetovnem JRE je združenih 330 restavracij in 160 hotelov, ki jih družijo talent, strast in kakovost

Slovenska družina JRE se širi in je tudi vedno bolj aktivna. Nova predsednica Marcela Klofutar (Vila Podvin) je v to (družinsko) smer tudi zastavila svoje delo. ”Oblikovati želimo pravo JRE družino, v katero bodo ob vrhunskih gostincih tudi njihovi dobavitelji, hotelirji, kulinarični mediji, izobraževalne ustanove …”

Z novim letom so tako slovenski člani združenja JRE, ki deluje v 15 državah in vključuje 330 restavracij ter 160 hotelov, povečali svojo družino in medse sprejeli štiri nove člane: Restavracijo MAK Davida Vračka, Gostišče Grič Luke Koširja, Gostilno Repovž Sabine in Grege Repovža in Galerijo okusov Gašperja Puhana.

Člane JRE družijo talent, strast in kakovost. Združenje je nastalo 1974. leta pod imenom Jeunes Restaurateurs d’Europe. Z vstopom Avstralije med članice je združenje vrhunskih gostincev lani postalo svetovno, pod imenom JRE.

marcela iacarino ksenija

Marcela Klofutar (levo), Ernesto Iaccarino, bivši predsednik JRE, Ksenija Mahorčič

Marcela Klofutar: ”Vstopnica v članstvo je predvsem kakovost, ki jo gostinci potrjujejo z izborom vrhunskih lokalnih sestavin in proizvodov, ustvarjalnostjo chefov in skrbjo za ohranjanje tradicije. Ob tem so restavracije JRE posebne tudi zaradi lokacije, interjerja, vzdušja in storitve. Skupno imajo člani kar 165 Michelinovih zvezdic, mnogi pa so prav z aktivnostmi v okviru JRE postali svetovno znani. Tudi glavni cilj slovenskega JRE je mednarodna prepoznavnost Slovenije, a za to se moramo najprej bolje povezati in sodelovati. V okviru JRE družine tako načrtujemo aktivnosti za boljše spoznavanje, povezovanje, izobraževanje, ustvarjanje novih proizvodov, vključevanje mladih, skupno nastopanje na trgu, vse to v smeri promocije Slovenije kot edinstvene kulinarične destinacije. Pri tem je še posebej pomembno tesnejše povezovanje v regiji Alpe Jadran.”

Člani slovenskega JRE želijo februarja visoko kulinariko bolje približati mladim, zato bodo v 13 restavracijah mladi do 30 let imeli 30 odstotkov popusta. V akciji Mladi mladim, okusi JRE restavracij za mlade do 30 let, bodo februarja sodelovali: Vila Podvin, Radovljica; DAM restavracija, Nova Gorica; Gostilna Rajh, Bakovci; Restavracija Pikol, Nova Gorica; Gostilna Mahorčič, Rodik; Gostilna Rakar, Gorenje Ponikve; Pavus – grad Tabor, Laško; Rizibizi, Portorož; Skipass restavracija, Kranjska Gora; Mak, Maribor; Galerija okusov, Petrovče; Gostišče Grič, Horjul; Gostilna Repovž, Šentjanž.

Marca se bo JRE družina predstavila javnosti z dobrodelno večerjo, aprila bodo z visoko kulinariko in mednarodnimi gosti nadgradili Festival čokolade v Radovljici, sodelovali bodo na festivalu Vino in Brda v Šmartnem ter na JRE kongresu v Belgiji. V načrtu imajo oblikovanje novih izdelkov, v sodelovanju s svojimi partnerji, podprli pa bodo tudi turistične in protokolarne dogodke za promocijo kulinarične Slovenije po svetu.

Že januarja pa slovenski chefi in chefinje iz združenja JRE potujejo na gostovanja v eksotične destinacije. V okviru gostovanj mednarodnih chefov JRE Dining with the Stars na Maldivih, v ekskluzivnem turističnem kompleksu Diamonds Athuruga, bodo iz Slovenije sodelovali Ana Roš (Hiša Franko) od 14. do 20. januarja, Tanja Pintarič (Gostilna Rajh) od 21 do 27. januarja in Ksenija Mahorčič od 4. do 10. februarja. Na Zanzibarju, v ekskluzivnem hotelskem kompleksu Star of the East, pa bo Slovenijo predstavljal Marko Pavčnik (Pavus – grad Tabor), od 28. januarja do 3. februarja.

 

Člani slovenskega JRE

 

Novi člani

Tags: , , , , , , , , , , , ,