JRE Slovenija – Največje mednarodno združenje visoke kulinarike – Black&White party v dvorcu Novo Celje

 

Tradicionalno srečanje JRE Slovenija Black&White, ki se je odvijalo v dvorcu Novo Celje, je tudi letos navdušilo z vrhunsko kulinariko, sproščenim vzdušjem, v svet črno bele pa so dodali še strastno rdečo. Strastni gostinci, kot se namreč opišejo člani JRE, so v svoje vrste sprejeli še štiri nove člane in tako povečali JRE družino na 26 članov. 

JRE B&W 00018

Black&White party JRE Slovenija, Dvorec Novo Celje

Mističen baročen Dvorec Novo Celje, ki je v zgodovini imel pomembno mesto v političnem, kulturnem in gospodarskem življenju regije, je gostil najvidnejše predstavnike visoke kulinarike, partnerje JRE in izbrane povabljene goste. 140 prisotnih je s pomočjo 6pack Čukurja, Maje Založnik, plesalcev in akrobatk znova potrdilo, da je JRE Slovenija sinonim za energično združenje, ki vedno postreže z nečim novim. 

Gašper Puhan, podpredsednik evropskega združenja JRE, je v uvodnem pozdravu izpostavil, da je JRE največje svetovno združenje visoke kulinarike, pri čemer pa Slovenija pušča pomemben pečat: ”Dosežek, da je Slovenija danes na področju gastronomije skupaj z najbolj prepoznavnimi predstavniki sektorja uspela vzpostaviti svoje mesto na svetovnem gastronomskem zemljevidu, ni samoumeven, ampak je za tem veliko trdega dela in žrtvovanja. Vedno znova s ponosom ugotavljam, da imamo resnično izjemen ugled na področju visoke kulinarike. Strateška usmeritev v trajnost in odgovoren odnos do narave je bila seveda več kot pravilna in nas je odlično pozicionirala. Vesel sem, da je JRE-Slovenija kot pomemben del krovne organizacije JRE pripomogla k grajenju tega uspeha.”

JRE B&W 00221

Black&White party JRE Slovenija – Igor Jagodic

V JRE družino so sprejeli štiri nove člane. Sara Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu je postala mlada članica JRE, njen oče Tomaž Kavčič pa je častni član JRE. Podobna družinska zgodba je pri Gostilni Rajh, Leon Pintarič, ki je že znan obraz JRE, je tudi uradno postal novi član. Kot predstavnika najmanjše restavracije v Sloveniji sta se pridružila Maja Miška in Jure Brložnik iz Mize za štiri. Posebno imenovanje direktno s strani JRE Jeunes Restauranteurs pa je prejel Igor Jagodic, kot nagrado za življenjsko delo na področju slovenske gastronomije. Imenovanje za častni članici JRE sta prejeli dolgoletni članici JRE Ana Roš in Tanja Pintarič. 

Novi člani so poskrbeli za kulinaričen del. Leon Pintarič je dogodek uvedel z marinirano postrvjo in pomladno zelenjavo, mangom ter arašidi, Maja Miška in Jure Brložnik sta pripravila cvetačo s curryjem, Sara Kavčič divjačinski ragu s krompirjevo juho, Igor Jagodic pa brancina s peno dimljenega brancina, botargo brancina Fonda in čemažem. Izjemnim okusom je po plesu sledil še hrustljavi prašič, ki je zaokrožil gostijo. Častni članici Ana Roš in Tanja Pintarič sta dodali še svoj pečat pri najslajšem delu večera. Tanja je pripravila sladico s pistacijami in jagodami, Ana pa je zaradi obveznosti opravičila svojo odsotnost in poslala pasteis de nata iz Pekarne Ana.

JRE B&W 00303

Black&White party JRE Slovenija

Predsednik združenje JRE-Slovenija Grega Repovž je ob dogodku povedal: ”Združenje JRE-Slovenija je iz leta v leto močnejše, glasnejše in prodornejše. Da smo na pravi poti, nam glasno povedo tudi dejstva, ko se za nadaljevanje članstva odločajo nasledniki dolgoletnih članov in ko je želja po vključevanju večja od zmožnosti sprejetja.”