spomladi + jeseni

TEDEN RESTAVRACIJ

Kdaj spet?

Prvi izveš!   

vse leto

IZBOR OKUSOV

Izberi. Rezerviraj. Uživaj!

Vse o Tednu restavracij in Izboru okusov

Mak - gostje

Vse o TEDNU RESTAVRACIJ

Klik

Vse o TEDNU RESTAVRACIJ

JRE celje kuhinja chefi3

Vse o Izboru okusov: za GOSTINCE

Klik

Vse o Izboru okusov: za GOSTINCE

Vse o Izboru okusov: za GOSTE

Klik

Vse o Izboru okusov: za GOSTE

mencinger tr16j postrv 11

ARHIV Tedna restavracij

Klik

ARHIV Tedna restavracij

fl2019 sladolent vracko bratovz kuhar pigac si DSC 8017
Koronavirus je letos pregnal SladoLent z dravske promenade - Festival Lent bo, a brez SladoLenta SladoLent, festival ulične prehrane Festivala Lent, je promenada slovenske vrhunske kulinarike. Devet let so se na Lentu z avtorskimi ”hitrimi” jedmi množično in dolgo v noč družili najboljši slovenski chefi in obiskovalci Festivala Lent, toda desetletnico SladoLenta bodo proslavili zaradi koronavirusa šele prihodnje leto. Violeta in Uroš Mencinger, producenta SladoLenta: ”Bistvo SladoLenta je druženje, z jedmi, chefi, vini, prijatelji, stoje, skupaj, sproščeno in zdravo. Popularnosti SladoLenta nočemo ogroziti z nevarnostjo okužbe. Raje bomo počakali na razdalji. Deseti SladoLent bo leta 2021.” Družili pa se bomo...
Urejanje: 6. julija 2020
Ta teden kuhamo kot v Šoli okusov - paradižnikovo poletje: paradižnikova solata s fregolo, paradižnikova krema z lubenico, paradižnikova rižota z mocarelo, njoki s paradižnikom, jajčevci in rikoto, tarte s paradižniki in baziliko Izbor receptov: Violeta Mencinger PARADIŽNIKOVA SOLATA s fregolo Paradižnikova solata s fregolo Fregola sarda, pri nas tudi fregula, čeprav skoraj neznana, testenine s Sardinije, drobne kroglice, narejene iz testa trde pšenice, nato pa popečene, tudi podimljene, kar jim daje specifičen okus in vonj, a vseeno še ostanejo testenine. Klik Paradižnikova solata s fregolo PARADIŽNIKOVA KREMA lubenica, kumare in kozice Paradižnikova krema, lubenica, kumare in kozice Igra barv,...
Urejanje: 6. julija 2020
tiramisu kupola8
Novi tečaj Šole okusov: deset osnovnih kuharskih spretnosti pravih chefov, ki jih morajo obvladati tudi domači chefi Četudi ne režete, sekljate, trebite tako spretno, hitro, natančno in lepo kot profesionalni chefi, ne vrzite kuhalnice v lonec s koruzo, saj je za množilnik v formuli dobrih jedi potrebnih le deset osnovnih kuharskih spretnosti. Mise en place Novi tečaj Šole okusov - deset osnovnih kuharskih veščin pravih chefov, ki jih morate obvladati tudi domači chefi: rezanje,  mešanje,  filiranje,  kuhljanje,  potrpljenje,  dimljenje,  barvanje,  zgoščanje,  stejkanje,  večopravilnost. Ta teden je tečaj odprt za vse obiskovalce spletne strani, zatem pa samo za prave dobrojedce -...
Urejanje: 6. julija 2020
hotel lipa ekipa3
Ocenjujemo: hotel Lipa iz Kranjske Gore - Morsko ali mesno, pod lipo ali v vinski kleti - V Lipi si presenečen zato, ker si tako zadovoljen s pričakovanim! Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger   Zagrizi v kos pehtranove potice pri zajtrku. Poslušaj cmokanje gostov, ki se z lepimi avtomobili opoldne pripeljejo pod lipo. Vprašaj avstrijske sosede, zakaj ne hodijo več v Italijo na kosilo. Odgovori le morsko ali mesno, ko za večerjo izbereš meni, ki se bo končal v gorenjski vinski kleti. Ker potem ti bodo za domov zavili še orehovo potico! Od leve: chef Aleš Potočnik, gospodarica Zorka Perkolič, somelje...
Urejanje: 6. julija 2020

PARTNERJI

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!