Šesti letnik mladih štajerskih vin z rumenim metuljčkom in poudarjeno svežino – 23 vinarjev združenih v skupnem projektu

Sijoč videz, iskriva barva, dišeč nos z nežno zaznavno cvetno-sadno cvetico, poudarjena svežina, iskrivost, lahkotnost, sadnost, pitnost in harmoničnost na jeziku ter – metuljček pod vratom. Novi mladi Pubec je tu!

Zaplešite s Pubecom

Pubec, štajersko mlado vino

V prodaji je že šesti letnik štajerskega mladega vina Pubec 2020. Kljub vsem izzivom letošnjega leta štajerski vinarji niso vrgli puške v koruzo. Ponovno so združili moči in kar 23 se jih je ponovno nadelo prepoznavni rumeni metuljček ter svoja mlada vina, skupaj kar 30 tisoč steklenic, poslalo na trg pod skupno blagovno znamko Pubec, štajersko mlado vino. Štajerski letnik 2020, ki se ponovno ponaša s sadnostjo, aromo in  iskrivo mladostjo, bo zgodbo letošnjega leta naredil za odtenek lepšo. Z vsako žlahtno kapljico, ki v sebi nosi ure dela, nešteto skrbi in ljubezni vsakega izmed vinarjev, bodo letošnji Pubeci pričarali vsaj delček čudovite jeseni, ki si jo tako želimo in vedno znova z veseljem pričakujemo.

Leonida Gregorič, vodja laboratorijev pri KGZS Maribor, ki vsa leta bdi nad kakovostjo štajerskih mladih vin Pubec, je letos še posebej zadovoljna: “Glede na zelo ugodne razmere v času dozorevanja grozdja na Štajerskem, imamo letos možnost pokušine zelo kakovostnega mladega vina, z izrazito sortno aromatiko,  v okusu prijetno svežino in iskrivostjo.”

Pubec 2020 bo tako poskrbel za še bolj pristno nazdravljanje v krogu najbližjih, tistih, ki jih imamo najraje in katerih varnost in zdravje nam je na prvem mestu. Pubec 2020 bo svoje častilce popeljal v kuhinjo, saj bomo za kulinarično razvajanje primorani sami zavihteti kuhalnice, razpihati prah iz kuharskih knjig in se zabavati. Pubec 2020 bo zato večerja v dvoje ob svečkah ali pa sproščeno nedeljsko kosilo v domači jedilnici. Pubec 2020 bo kostanjev piknik v družbi najboljšega prijatelja. Pubec 2020 bo dogodek, ki ga bo vredno deliti z drugimi, pa čeprav samo na spletu.

Borut Cvetko, kreativni direktor agencije Mediaspeed, ki je skupaj z Natalijo Cvetko pobudnik projekta: ”S Pubecom letnika 2020 vas štajerski vinarji pozivajo, da v teh težkih časih še bolj kot kadarkoli doslej posežete po njihovih vinih, po lokalni in domači kvaliteti ter tako podprete predvsem njih in obenem verjetno najboljšo zgodbo povezovanja in vere v odlično štajersko vino. V teh čudnih časih nam ne preostane drugega, kot da stopimo skupaj na način, da ostanemo narazen in s Pubecom nazdravimo v krogu svojih najbližjih in najdražjih. Podprite štajerske vinarje z nakupom mladega vina, delite svoj trenutek z nami na družabnih omrežjih ter bodite del dogodka tudi letos! Mi pa se že veselimo spet druženja v letu 2021!”

Blagovna znamka Pubec – štajersko mlado vino, ki teče že šesto leto, združuje štajerske vinarje v edinstven projekt, v katerem s promocijo mladih vin povečuje prepoznavnost štajerskih vinarjev ter Štajerske kot vinorodnega okoliša tako doma, kot v tujini. 

Da se po šesti sezoni projekta Pubec promocija štajerskih vin ne bo zaključila, pa si organizatorji želijo, da bi premierno poskrbel dogodek, z delovnim naslovom: »Predstavitev najboljših štajerskih vin in letnika 2020«. Ker jim ga letos ni uspelo izpeljati, se nadejajo, da bi v aprilu prihodnje leto to le bilo mogoče. Takrat se štajerski vinarji želijo predstaviti s svojimi najboljšimi vini aktualnega letnika in to kar v prestolnici, v Festivalni dvorani Ljubljana.  

Kdo so Pubeci 2020?

Pubeci so si tudi letos nadeli rumeni metuljček

Pubec, Danilo Steyer

Tudi letos je v projekt združena raznolika druščina vinarjev, med katerimi najdemo največje vinske kleti in tudi manjše, družinske vinogradnike. Pubeci 2020 so Vinogradništvo Cvitanič, Hiša vina Doppler, Hiša vin Emino, Vino Falot, Kmetija Fleisinger, Vinogradništvo Frešer, Vinarstvo Hafner, Vinogradi Horvat, Vino Jarc, Vinogradništvo Jaunik, Vina Joannes, Vino Kolar, Vina Kramer, Vino Leber, UM FKBV – Meranovo, Vinogradništvo Mukenauer, Vinogradništvo Mulec, Puklavec Family Wines, Radgonske gorice, Rigo Vino , Steyer vina, Vina Toplak in Vino Valdhuber.

Ker zaenkrat vina Pubec ni mogoče naročiti v gostilnah, restavracijah in hotelih, še manj pa na množičnih dogodkih, vinarji pozivajo, da njihova vina naročite kar od doma preko spleta, jih naročite in prevzamete kar na domačijah ali v trgovinah, ki prav tako prodajajo mlada vina Pubec.