Pikantna pokovka
28. septembra 2016Radodarni grižljaj ob kozarcu vina ni ideja, temveč žalostna praksa naših barov in kafičev, ki se za svojo škrtost izgovarjajo na inšpektorje, ki pač še nikoli niso bili v Italiji. Ko bi ponudili vsaj krompirjev čips, za katerega ne potrebuješ chefa in kuhinje, če nam že zaradi strahu pred umazanimi rokami odrekajo arašide.
Kaj pa pokovka? Preveč filmsko?. Ne, če se ji doda drobna ideja! V Orsone pri Čedadu smo na vrtu restavracije med vinogradi, ob peneči zlati Bastianichevi rebuli, dobili ob slanih arašidih in mini grisinih še kokice, ki so najprej na jeziku raztopile dišavno pestrost curryja, nato pa še v grlu pustile pekočo pikantnost ingverja. Mehurčki so bili ob tem še bolj trdoživi, rebula pa je bolj pripravila na nadaljevanje. Naročili smo še eno rundo … To pa je tudi namen italijanske ”radodarnosti”!