Novo v Šoli okusov – Kako in kam v Tednu restavracij? – Srček za restavracijo Union iz Ljubljane – Marčevski meni on zanjo ali ona zanj?

Počitnic je konec, do začetka Tedna restavracij pa je le še nekaj dni, zato bo potrebno izbrati. Vsak Teden restavracij je največji naval takoj na začetku sprejemanja rezervacij na najboljše ocenjene. Zaradi tega se nekateri, ki so prepozni, celo pritožujejo, da ”nam nič ne ostane”. Toda, kdor se prehitro preda, v Tednu restavracij največ izgubi. Najboljše ocenjenih restavracij (s 4 in 3 srčki) je skupaj kar 18. Od tega so le tri iz Ljubljane, kjer je obisk vedno največji, in še ena iz Maribora, sicer pa je za vse druge potrebno na pot. Zato ni problem v tem, da ne bi našli prostora, temveč zgolj v tem, da se je na Teden restavracij potrebno pripraviti. Že imate načrt? Na spisku, ki se bodo potrudile za Vas med 10. in 19. marcem jih je kar 99 – tukaj!

 

Union za tuje in naše

union pepelnica tunov tatar brancinov carpaccioHrana v hotelskih restavracijaH ima dva cilja, ki pa sta oba povezana s spanjem … Da v hotelu čez dan zadrži nočne in pripelje dnevne goste! Zaradi tega ima tudi dva obraza, biti mora hkrati takšna kot povsod in posebna kot le tukaj, oziroma, v lepem vremenu pod stoletnimi kostanji, v slabem pa pod globalnim televizorjem. Restavracija Union je točno to, prej Unionski vrt in Lounge, zdaj moderna restavracija uglednega hotela, namenjena obojim, tujim popotnikom, ki jih zanima majhna dežela, a se ne želijo odpovedati velikemu svetu, in domačim svetovljanom, ki jih zanima le svet, zato jim je doma vedno pretesno. En srček za restavracijo Union in njenega izvršnega chefa Zdravka Perića, Dalmatinca, ki živi v Zagrebu in dela v Ljubljani.

Restavracija Union
Foto zgodba iz grand hotela

 

On zanjo in z njo

Marčevska gostijaMarca sta Teden restavracij in Dan žena … Zakaj, torej, vseeno povabiti na marčevsko gostijo pri vas doma? V Tednu restavracij bomo resda kar deset dni potovali med najboljšimi slovenskimi restavracijami, toda zaradi tega bomo prej in potem ne manj, temveč kvečjemu še bolj lačni, zato se bo prileglo, da bomo nekaj dobrega skuhali še sami ter doma! In ker bosta pri tem sodelovala oba, ji je on pol darila s tem že podaril … Za drugo polovico pa lahko izbere tukaj za 8. marec dimljeno postrv in jo preseneti.

Tags: , , , , , , , , , ,