Ljubitelji izbranih žlahtnih kapljic se bodo v prihodnjih dneh ob vrhunskih vinih, izbranih kulinaričnih dobrotah in bogatem spremljevalnem programu (z)družili najprej na Krasu, potem pa še na Štajerskem. 

 

Kraška vinaKras malo drugače

Brez drugačnosti bi svet zapadel v monotonijo. Celo na krajinsko pestrem Krasu bi bil dolgčas brez možnosti za malo drugače. To spoznanje že nekaj časa sili skupino vinarjev, da si ne prizadevajo samo za drugačna vina, ampak tudi za drugačen odnos do Krasa, do okolja, do človekovih dejavnosti v njem, do razvoja ob ohranjanju pristnosti naravnega okolja. Svoje dosežke in spoznanja želijo deliti, zato v soboto, 20. avgusta vabijo v sežanski botanični vrt, kjer se bodo od 17.00 dalje predstavljali vinarji Čotar, Kukanja, Raspopović, Renčelj, Štemberger in Tavčar, ki bodo ob kozarcu kraških vin ponujali še vsak nekoliko drugačen pršut in druge suhe mesnine, pri katerih bo poudarek na prosti reji prašičev, družbo pa jim bo delal rejec koz in sirar Matjaž Žerjal. Za kulinarično noto bodo poskrbeli chef Peter Patajac iz Gostilnice Ruj in ekipa gostilne Na gradu, za boljše razpoloženje pa bo skrbel trio HIS, večer pa bo s predavanjem/delavnico Metamorfoze Krasa, dodatno poživel arhitekt Stojan Lipolt.

Vstopnina na prireditev, ki bo vključevala sprehod po botaničnem vrtu, je 20 €, kavcija za kozarec 5€.

 

salon traminec - 1Salon Traminec

7. Salon Traminec bo potekal v ponedeljek, 22. avgusta od 17. ure dalje, na gradu Negova pri Gornji Radgoni in bo ponudil široko paleto tramincev v družbi vrhunske kulinarike ter izvrstne glasbe! Organizatorji KultproturMediaspeed, in Vina Steyer na dogodku vsako leto združijo ljubitelje traminskih vin v čudovitem rustikalnem ambientu in s pomočjo izbranih glasbenih gostov poskrbijo za nepozaben večer. Obeti so tudi letos visoki, saj je na programu pokušnja več kot 100 vrst žlahtnih tramincev iz Slovenije in tujine, ki jim bodo družbo delali mojstrske kulinarične kreacije priznanih chefov. Za novince bo na voljo Mala šola vinskih okusov, ljubitelji umetnosti bodo nedvomno cenili ogled na skulpture Roberta Juraka, najbolj vročekrvne pa bo prepričal ognjeni spektakel. Za nameček pa bosta tokrat za glasbeno spremljavo poskrbela Vlado Kreslin in Samo Budna.

Na dogodku se bodo s svojo kulinariko med drugimi predstavili JB RestavracijaJezeršek gostinstvoŠunkarna Kodila, restavracija MAK in restavracija Sedem.

Vstopnice so na voljo v predprodaji na www.eventim.si, na vseh prodajnih mestih Eventim ter v TIC Gornja Radgona in TIC Grad Negova, v Mariboru jih lahko v prostorih mediaspeed.net na Zagrebški cesti 20. Cena vstopnice je 25,00€!

 

 

Tags: , , , , , , ,