Vrhunski chef in eden izmed najbolj prepoznavnih kuharskih obrazov pri nas Bine Volčič je odprl svoj Monstera bistro v središču Ljubljane, s čimer je uresničil svoje sanje po lastnem kotičku z inovativno avtorsko kuhinjo. V njem bo goste razvajal z izbranimi bistrojskimi zajtrki, kosili in večerjami, zasnovane po načelu “fusion-cuisine” in utemeljene na sezonskih okusih in sestavinah.

Bistro je poimenovan po rastlini “monstera deliciosa”, sobni roži, ki Bineta spominja na otroštvo in ga navdihuje pri snovanju jedi. V svojem tropskem naravnem okolju namreč rastlina rodi sadeže, ki so ne le užitni, temveč še zelo nenavadnega okusa – mešanica okusov banane, ananasa, jagode in kivija. Na splošno je »zmešana kuhinja« oziroma s tujko »fusion-cuisine« stalnica Binetovega kulinaričnega izraza, saj se ne omejuje pri izbiri in kombiniranju sestavin na krožniku.

Bine s svojo ekipo v Monsteri ob začetkih dneva ponuja domače zajtrke, ki so obenem del kulinaričnega projekta Okusi Ljubljane – v ta namen je zasnoval »Ljubljanski fruštek«, popečen brioš s slanino, zeliščnim namazom in poširanim jajcem. Čez dan so v ponudbi bistrojska kosila na osnovi svežih sezonskih sestavin v obliki dveh predjedi, dveh glavnih jedi in dveh sladic, od katerih je ena vedno brezmesna. Meni se menja tedensko. Ob koncu tedna pa bodo gostje lahko izkusili Binetovo neokrnjeno kuharsko svobodo v 7-hodnem degustacijskem meniju in skupaj z njim odkrivali nova kulinarična obzorja.

Volčič je hkrati eden izmed prvih kuharjev v Sloveniji, ki uveljavlja koncept kuhanja s čim manj odpada oziroma s tujko “zero-waste-cuisine”, v katerem se kuharji trudijo uporabiti kar največji del »surovine«, tako da okusno postrežejo tudi tiste užitne dele rastlin in mesa, ki so jih  prej zavrgli. Denimo olupki, ki ocvrti postanejo zelo okusen čips, ali manj znani deli drobovine.

 

 

INFO

MONSTERA BISTRO
Gosposka ulica 9, Ljubljana
+386 (0)40 431 123
www.monsterabistro.si

DELOVNI ČAS:
PON – SRE: 8.30 – 17.00
ČET – SOB: 8.30 – 23.00
NED / praznik: ZAPRTO

CENE JEDI:
Kosilo 2-hodni meni = 15 EUR
Kosilo 3-hodni meni = 18 EUR
Večerja 7-hodni degustacijski meni = 50 EUR

 

Tags: , , , , , ,