S soncem oblite terase, trendovski bari in restavracije, nagrajeni kulinarični mojstri ter barvite graščine so samo ene izmed sestavin gostinske ponudbe okrog Vrbskega jezera. A od 28. aprila do 7. maja bo ta zasanjana pravljična dežela središče kulinaričnega dogajanja, saj bo gostila SeeEssSpiele – srečanje enajstih vrhunskih chefov iz vsega sveta, med katerimi bo tudi David Vračko.

“Kuharske igre – poklon Charliju Walkerju” se glasi geslo premiernega kulinaričnega festivala, v sklopu katerega bodo večkrat nagrajeni chef Armin Gupf (chef restavracij Schlossstern in Barthlomäus) in enajst gostujočih vrhunskih chefov razvajali dobrojedce in dobrojedke od blizu ter daleč. Pri tem se bodo zavestno odpovedali luksuznim sestavinam, kot so tartufi, kaviar in jastog, ter se osredotočili na pripravo sestavin lokalnih ponudnikov – jagnjetine (Nuart), wagyu goveda (Trixner), svežih rib (Payr) ter sezonskih začimb in zelenjave iz biološke pridelave (Hof Kunz). Med gostujočimi chefi se bo ob odmevnih mednarodnih imenih kot so Gupf, Dieter Koschina (Vila Joya**) in Silvio Nickol (Silvio Nickol**) kot edini Slovenec predstavil tudi chef mariborske restavracije MakDavid Vračko.

Kot že geslo nakazuje, festival namreč ne želi postati zgolj (še) en luksuzni kulinarični dogodek, temveč vabi na sproščeno igro okusov in lokacij v sklopu čudovitega ambienta grajskega hotela Falkensteiner Schlosshotel Velden, v katerem bodo uživali tako gosti kot kuharji. Vsak izmed enajstih gostujočih chefov bo pripravil lastne domiselne kulinarične kreacije in sveže ideje, s katerimi bo razvajal goste. Ob vrhunski kulinariki in čudovitem pogledu na kultno Vrbsko jezeru bodo za primerno atmosfero poskrbeli tudi živa glasba in cigarni lounge ter posebna ponudba vin in pijač, prilagojena kulinarični ponudbi in spomladanskemu času.

Dogodek je hkrati poklon lastniku Schlosshotela Karlu Wlascheku, ki je v 40. letih preteklega stoletja pod umetniškim imenom Charly Walker pričel svojo kariero kot pianist prav v tem hotelu, ki ga je po več kot sedemdesetih letih skupne poti v letu 2012 kupil ter poskrbel, da se njegova zgodba o uspehu nadaljuje še danes. Ob tem pa bo dogajanje postreglo tudi z dobrodelno noto v obliki tihe dražbe gastronomskih in welness užitkov, katere izkupiček bo v celoti namenjen avstrijski humanitarni organizaciji “Die Tafeln”.

Cena vstopnice za obiskovalce znaša 169,- € in vključuje vse pripravljene jedi, brezalkoholne pijače ter pivo in vina. Več informacij in rezervacije na spletni strani – www.see-ess-spiele.com.
 
SeeEssSpiele - logo

GOSTUJOČI CHEFI:

 • Dieter Koschina (Vila Joya**)
 • Silvio Nickol (Silvio Nickol**)
 • Juan Amador (nekdanji Amador’s Wirtshaus*** )
 • Clemens Nachbaur (Das Schiff)
 • Hans Neuner (Ocean Restaurant **)
 • Dominik Fitz (Patissier leta 2013, nekdanji Chefpatissier v restavraciji Hangar 7)
 • Martin & Anita Kilga (Paradoxon)
 • David Vračko (najboljše ocenjena slovenska restavracija po izboru Gault&Millau, MAK)
 • Sascha Wurdinger (Restaurant Cuisino Casino Linz)
 • James Baron (Hotel Tannenhof*****S, St. Anton am Arlberg)
 • Patrick “Bad” Pass & Jakob “Jack” Lilg (Raffl’s @ Lakes)
 • David Mahn (Chefpatissier v Ammolite**)

 
David Vračko - portret

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,