Ponovno smo ocenili restavracijo v hotelu in dvorcu Lambergh na Gorenjskem – Tretji srček za chefa Grego Rozmana

Piše: Uroš Mencinger
 
Ob prvem ocenjevanju je bilo že za 2 srčka. Od takrat pa je Lamberghov chef Grega Rozman še napredoval. Ponuja ambiciozen gourmet meni, ki ga krasi dovršenost jedi. Gosta sodobnega, butičnega hotela z romantičnim dvorcem, vsem potrebnim udobjem, na čudoviti lokaciji, ki je prišel zaradi zdravja, počitka in lepot gorenjske pokrajine, presenetita kakovost hrane in, predvsem, chefov meni. Morda je jedilnica bolj hotelska kot chefovska, toda zato so Rozmanove kreacije v njej bolj dobrojedske kot počitniške. Še en razlog, da spoznate butično ponudbo steklenega hotela iz Dvorske vasi med Radovljico in Begunjami ter njegov renesančni dvorec, s pogledom na gorenjske vršace.

Začne se s hlebcem sveže pečenega olivnega kruha, ki bi mu pravzaprav morali reči potica. Zraven so skutin namaz s čebulo in medom, gospodarjeva panceta, kozja skuta s kumaricami, za svežino, in postrv iz Poličarjeve ribogojnice, z z domačim testom stisnjena in sušena v ”panceto”. Gostoljuben in domač pozdrav iz kuhinje! Dejansko nevaren, saj se moraš močno upirati, da mu ne podležeš in vsega pospraviš.

Na jedilnem listu je le dvanajst jedi. A to je odlika, ker je dovolj za dva, da vse preizkusita. Chefov meni v petih hodih stane 49 evrov.
 

Foto zgodba iz Lambergha

 

Tags: , , , , , , ,