Nocoj na SladoLentu Janez in Tomaž Bratovž (JB restavracija), Andrej Kuhar (Gostilna Zorko) in David Vračko (Mak) – Vino večera Movijino Veliko rdeče, 2002

Tretji večer SladoLenta bo eden od vrhuncev na promenadi slovenske vrhunske kulinarike. Ne dvoboj, to bo troboj! Najboljšemu ljubljanskemu chefu pomaga sin in sous chef. Najboljšemu mariborskemu chefu pomagajo zvesti in številni navijači. Starosta slovenskih chefov pa ne potrebuje pomoči, saj on (že) ima mišelinko!

 

Nocoj na SladoLentu, 23. junija, med 19. in 24. uro

Janez in Tomaž Bratovž
(JB restavracija, Ljubljana, 4 srčki)

  • Ljubljanski burek z jogurtom, sveže kumare, zeljnata solata
  • Cremeux z domačim listnatim testom in jagodami

David Vračko
(Restavracija Mak, Maribor, 3 srčki)

  • Mak hotdog
  • Banana split

Andrej Kuhar
(Gostilna Zorko, Boreci, 1 srček)

  • Jelen & pastinak & gobe v testeninskem ovoju
  • Hrbet krško-poljskega prašiča & dušeno koničasto zelje & krompirjevi žganci

 

Vino večera

MOVIA: Veliko rdeče 2002, magnum, suho, Goriška Brda

Merlot mu daje veliko hrbtenico, cabernet sauvignon veliko aromatičnost in modri pinot veliko elegance in posebnih okusov. Pojem slovenskih velikih rdečih.

 

Sinoči na SladoLentu

  • Obiskovalci

    Čez dan se je obilno zlilo, zvečer pa je počakalo, da so se vsi obiskovalci drugega večera SladoLenta najedli telečjih reber, volovskega repa, hobotnice, orade, lososa, jagod in bezgovega sladoleda. Ponovno se je vlilo šele po polnoči.

    sladolent19 gostje
    od
    Avtor slike: UME
  • Julijana

    ”SladoLent je za nas izlet in sprostitev. Pa če prekle padajo. A saj bo lepo, ker smo dobro skuhali,” je rekel chef blejske Julijane Simon Bertoncelj (v sredini) in prav je imel, glede vremena in hrane.

    sladolent19 julijana ekipa
    od
  • Bertoncelj: orada

    Simon Bertoncelj
    (Restavracija Julijana, Bled, 3 srčki)

    File orade hrustljavo pečen na koži, njoki iz sveže bazilike, mariniran koromač s pomarančo, krema ingverja in omaka mandarine.

    sladolent19 julijana brancin
    od
    Avtor slike: UME
  • Bertoncelj: rebra

    Simon Bertoncelj
    (Restavracija Julijana, Bled, 3 srčki)

    Zorjena telečja rebra, počasi kuhana sous vide, blejski cmok z limono in timijanom, krema ohrovta s slanino, dehidrirano rdeče zelje in vadouvan omaka

    sladolent19 julijana telečja rebra
    od
    Avtor slike: UME
  • Sedem

    Vesela mladost, ki je letos dobila drugi srček, a si želi še več. Chef restavracije Sedem Sebastjan Plevčak (v sredini) s študentsko ekipo Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.

    sladolent19 sedem ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Plevčak: goveji rep

    Sebastjan Plevčak
    (Restavracija Sedem, 2 srčka)

    Goveji rep, počasi kuhan 32 ur, ocvrt krompir, narejen iz praženega krompirja, drobnjakovo olje, kisla smetana in gorčična kreša.

    sladolent19 sedem goveji rep
    od
    Avtor slike: UME
  • Plevčak: bezeg in jagode

    Sebastjan Plevčak
    (Restavracija Sedem, 2 srčka)

    Jagodni džem z bezgovim sorbetom, čips jagod, liofilizirane (posušene z zmrzovanjem) jagode, sečuanski poper in kreša limonske bazilike.

    sladolent19 sedem jagode
    od
    Avtor slike: UME
  • City Terasa

    Najbližje SladoLentu, chef Davorin Verlič iz restavracije City Terasa na mariborskem Lentu, specialist za morske jedi s pogledom na Dravo in Pohorje.

    sladolent19 city terasa ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Verlič: losos

    Davorin Verlič
    (City Terasa, Maribor, 1 srček)

    3 x losos, črna leča, morski šparglji, dimljeni česen, espumi paradižnika in jastogove juhe.

    Losos na tri načine, poširan, dimljen in pate, črna leča, dimljeni česen, okisan osočnik in espumi paradižnika ter jastogove juhe

    sladolent19 city losos
    od
    Avtor slike: UME
  • Verlič: hobotnica

    Davorin Verlič
    (City Terasa, Maribor, 1 srček)

    Ocvrta hobotnica, ričota s sipinim črnilom, sladki paradižnik iz vakuuma, škampova juha iz sifona, zažgana polenta

    sladolent19 city ocvrta hobotnica
    od
    Avtor slike: UME
  • Angel belo

    Vino večera, ki se je ujelo tako z mesnimi kot morskimi jedmi.

    BATIČ: Angel belo, 2017, suho, Vipavska dolina

    Dobesedno angel v steklenici. Mojstrovina več rodov. Ekološka, biodinamična pridelava. Velika zvrst, grand cuvee.

    sladolent19 batič angel
    od
    Avtor slike: UME
Tags: , , , , , , ,