Nocoj na SladoLentu Janez in Tomaž Bratovž (JB restavracija), Andrej Kuhar (Gostilna Zorko) in David Vračko (Mak) – Vino večera Movijino Veliko rdeče, 2002
Tretji večer SladoLenta bo eden od vrhuncev na promenadi slovenske vrhunske kulinarike. Ne dvoboj, to bo troboj! Najboljšemu ljubljanskemu chefu pomaga sin in sous chef. Najboljšemu mariborskemu chefu pomagajo zvesti in številni navijači. Starosta slovenskih chefov pa ne potrebuje pomoči, saj on (že) ima mišelinko!
Nocoj na SladoLentu, 23. junija, med 19. in 24. uro
Janez in Tomaž Bratovž
(JB restavracija, Ljubljana, 4 srčki)
- Ljubljanski burek z jogurtom, sveže kumare, zeljnata solata
- Cremeux z domačim listnatim testom in jagodami
David Vračko
(Restavracija Mak, Maribor, 3 srčki)
Andrej Kuhar
(Gostilna Zorko, Boreci, 1 srček)
- Jelen & pastinak & gobe v testeninskem ovoju
- Hrbet krško-poljskega prašiča & dušeno koničasto zelje & krompirjevi žganci
Vino večera
MOVIA: Veliko rdeče 2002, magnum, suho, Goriška Brda
Merlot mu daje veliko hrbtenico, cabernet sauvignon veliko aromatičnost in modri pinot veliko elegance in posebnih okusov. Pojem slovenskih velikih rdečih.
Sinoči na SladoLentu
-
Obiskovalci
Čez dan se je obilno zlilo, zvečer pa je počakalo, da so se vsi obiskovalci drugega večera SladoLenta najedli telečjih reber, volovskega repa, hobotnice, orade, lososa, jagod in bezgovega sladoleda. Ponovno se je vlilo šele po polnoči.
sladolent19 gostje
od
Avtor slike: UME
-
Julijana
”SladoLent je za nas izlet in sprostitev. Pa če prekle padajo. A saj bo lepo, ker smo dobro skuhali,” je rekel chef blejske Julijane Simon Bertoncelj (v sredini) in prav je imel, glede vremena in hrane.
sladolent19 julijana ekipa
od
-
Bertoncelj: orada
Simon Bertoncelj
(Restavracija Julijana, Bled, 3 srčki)
File orade hrustljavo pečen na koži, njoki iz sveže bazilike, mariniran koromač s pomarančo, krema ingverja in omaka mandarine.
sladolent19 julijana brancin
od
Avtor slike: UME
-
Bertoncelj: rebra
Simon Bertoncelj
(Restavracija Julijana, Bled, 3 srčki)
Zorjena telečja rebra, počasi kuhana sous vide, blejski cmok z limono in timijanom, krema ohrovta s slanino, dehidrirano rdeče zelje in vadouvan omaka
sladolent19 julijana telečja rebra
od
Avtor slike: UME
-
Sedem
Vesela mladost, ki je letos dobila drugi srček, a si želi še več. Chef restavracije Sedem Sebastjan Plevčak (v sredini) s študentsko ekipo Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.
sladolent19 sedem ekipa
od
Avtor slike: UME
-
Plevčak: goveji rep
Sebastjan Plevčak
(Restavracija Sedem, 2 srčka)
Goveji rep, počasi kuhan 32 ur, ocvrt krompir, narejen iz praženega krompirja, drobnjakovo olje, kisla smetana in gorčična kreša.
sladolent19 sedem goveji rep
od
Avtor slike: UME
-
Plevčak: bezeg in jagode
Sebastjan Plevčak
(Restavracija Sedem, 2 srčka)
Jagodni džem z bezgovim sorbetom, čips jagod, liofilizirane (posušene z zmrzovanjem) jagode, sečuanski poper in kreša limonske bazilike.
sladolent19 sedem jagode
od
Avtor slike: UME
-
City Terasa
Najbližje SladoLentu, chef Davorin Verlič iz restavracije City Terasa na mariborskem Lentu, specialist za morske jedi s pogledom na Dravo in Pohorje.
sladolent19 city terasa ekipa
od
Avtor slike: UME
-
Verlič: losos
Davorin Verlič
(City Terasa, Maribor, 1 srček)
3 x losos, črna leča, morski šparglji, dimljeni česen, espumi paradižnika in jastogove juhe.
Losos na tri načine, poširan, dimljen in pate, črna leča, dimljeni česen, okisan osočnik in espumi paradižnika ter jastogove juhe
sladolent19 city losos
od
Avtor slike: UME
-
Verlič: hobotnica
Davorin Verlič
(City Terasa, Maribor, 1 srček)
Ocvrta hobotnica, ričota s sipinim črnilom, sladki paradižnik iz vakuuma, škampova juha iz sifona, zažgana polenta
sladolent19 city ocvrta hobotnica
od
Avtor slike: UME
-
Angel belo
Vino večera, ki se je ujelo tako z mesnimi kot morskimi jedmi.
BATIČ: Angel belo, 2017, suho, Vipavska dolina
Dobesedno angel v steklenici. Mojstrovina več rodov. Ekološka, biodinamična pridelava. Velika zvrst, grand cuvee.
sladolent19 batič angel
od
Avtor slike: UME
Tags:
chefi,
festival,
festival lent,
maribor,
promenada,
sladolent,
street food,
ulična prehrana