Nocoj na SladoLentu – Grega Vračko iz Hiše Denk, Metka in Grega Repovž iz Gostilne Repovž in Miha Dolinar iz Milke – Vino večera Rebula (Klinec)

Zaradi Denkovega Grege romajo v Kungoto dobrojedci iz vse Evrope. Zaradi Repovževih je v Šentjanžu najboljša slovenska gostilna-kmetija. Zaradi Mihe Dolinarja je Milka spet prva kranjskogorska gostilniška izbira. Na SladoLentu pa so zaradi Vas!

 

Nocoj na SladoLentu, 25. junija, od 19. do 24. ure

Grega Vračko
(Hiša Denk, Zg. Kungota, 4 srčki)

  • Natrgan pujček in kruh
  • Fritule: miške a la SladoLent ’19

Metka in Grega Repovž
(Gostilna Repovž, Šentjanž, 3 srčki)

  • Štruklji, ocvirki, miso, kikiriki, drobnjak, pregreta smetana (tudi vegi)
  • Močnik, jagode, karamela, čokolada

Miha Dolinar
(Restavracija Milka, Kranjska Gora, 2 srčka)

  • Račji burger
  • Postrv z dimljenim čajem, sabajon, zeliščna kaša

 

Vino večera

ALEKS KLINEC: Rebula 2015, suho, Goriška Brda

Bogat letnik je 3 leta zorel v akacijevem sodu. Zelo mineralna, a z lepo svežino.

 

Sinoči na SladoLentu

  • Četrti večer

    Predpraznični večer na SladoLentu. Foto: Marko Pigac

    sladolent19 nočna foto marko pigac
    od
    Avtor slike: Marko Pigac
  • Gneča

    Kaj pa nocoj tako fino diši?

    sladolent19 4gneča
    od
    Avtor slike: UME
  • Promenada

    Promenada slovenske vrhunske kulinarike na dravski promenadi. Četrti večer je bil Festival Lent ponovno korzo Mariborčanov.

    sladolent19 4gneča
    od
    Avtor slike: UME
  • Vila Podvin

    Gorenjec in bučno olje … Uroš Štefelin iz Vile Podvin je ocvrl hot dog in ga začinil s Kocbekovim bučnim oljem.

    sladolent19 štefelin kocbek olje
    od
    Avtor slike: UME
  • Štefelin: hot dog

    Uroš Štefelin
    (Vila Podvin, Radovljica, 3 srčki)

    Krško-poljski hot dog, ki je bolj wrap, ocvrto brik testo z nadevom krškopoljskega pujsa, kuhanega v maslu, in prepraženih lisičk z zelenjavo, za prilogo krema kolerabe in korenja, omaka iz svinjskih kosti, mlado zelje z medom in kisom

    sladolent19 vila podvin ocvrti wrap
    od
    Avtor slike: UME
  • Štefelin: šamrola

    Uroš Štefelin
    (Vila Podvin, Radovljica, 3 srčki)

    Šamrola, polnjena z moussom mlečne čokolade in suhih tepk, jagodna omaka s poprom, mousse bele čokolade

    sladolent19 vila podvin šamrola
    od
    Avtor slike: UME
  • Strelec

    Igor Jagodic iz ljubljanskega grajskega Strelca je na SladoLentu cvrl pomfrit in imel pred svojo kuharsko hišico najdaljšo vrsto čakajočih lačnih.

    sladolent19 jagodic strelec foto marko pigac
    od
    Avtor slike: Marko Pigac
  • Jagodic: tatar

    Igor Jagodic
    (Restavracija Strelec, Ljubljana, 3 srčki)

    Goveji tatar na popečenem kislem rženem kruhu, lešnikova majoneza, praženi lešniki, čebulna marmelada, vložena čebula, kreša

    sladolent19 strelec tatar
    od
    Avtor slike: UME
  • Jagodic: krača

    Igor Jagodic
    (Restavracija Strelec, Ljubljana, 3 srčki)

    Pomfrit s preko noči pečeno kračo, natrgano, česnova majoneza, gremolata, čebula z lešniki, kreša rukole, peteršilj, mlada čebula

    sladolent19 strelec krača
    od
    Avtor slike: UME
  • Jagodic: paradižnik

    Igor Jagodic
    (Restavracija Strelec, Ljubljana, 3 srčki)

    Pomfrit s pečenim paradižnikom, majoneza bazilike, sveža bazilika, riban parmezan, sušene olive

    sladolent19 strelec paradižnik
    od
    Avtor slike: UME
  • Atelje

    Jorg Zupan iz ljubljanskega Ateljeja je na SladoLentu ustvarjal z domačo pečenico v briošu in jadranskim brancinom ter kozicami v ceviche marinadi.

    sladolent19 zupan foto marko pigac
    od
    Avtor slike: Marko Pigac
  • Zupan: ceviche

    Jorg Zupan
    (Atelje, Ljubljana, 3 srčki)

    Jadranski ceviche iz brancina in kozic, sveže kumare, vložene kumare z žara in sok iz zelenih listov spomladanske zelenjave

    sladolent19 atelje ceviche
    od
    Avtor slike: UME
  • Zupan: hot dog

    Jorg Zupan
    (Atelje, Ljubljana, 3 srčki)

    Ateljejev hot dog: domača brioš štručka, domača pečenica iz krškopoljca, kimči, arašidi, hrustljava čebula, koriander, dve leti star miso iz črnega fižola z majonezo

    sladolent19 atelje hot dog
    od
    Avtor slike: UME
  • Steyer Mark rdeče

    Ana in Vito, vsak s svojim Steyerjem. Foto Marko Pigac.

    STEYER: Steyer Mark rdeče 2015, suho, Štajerska Slovenija
    Modrost se nalaga z leti. Z zrelostjo je beseda bolj preudarna, okus bolj natančen. Iz hrastovih sodov se ponudi zrelo in bogato. Užitek postane žlahten.

    sladolent19 steyer vino foto marko pigac
    od
    Avtor slike: Marko Pigac
Tags: , , , , , , ,