Nocoj na SladoLentu – Grega Vračko iz Hiše Denk, Metka in Grega Repovž iz Gostilne Repovž in Miha Dolinar iz Milke – Vino večera Rebula (Klinec)
Zaradi Denkovega Grege romajo v Kungoto dobrojedci iz vse Evrope. Zaradi Repovževih je v Šentjanžu najboljša slovenska gostilna-kmetija. Zaradi Mihe Dolinarja je Milka spet prva kranjskogorska gostilniška izbira. Na SladoLentu pa so zaradi Vas!
Nocoj na SladoLentu, 25. junija, od 19. do 24. ure
Grega Vračko
(Hiša Denk, Zg. Kungota, 4 srčki)
- Natrgan pujček in kruh
- Fritule: miške a la SladoLent ’19
Metka in Grega Repovž
(Gostilna Repovž, Šentjanž, 3 srčki)
- Štruklji, ocvirki, miso, kikiriki, drobnjak, pregreta smetana (tudi vegi)
- Močnik, jagode, karamela, čokolada
Miha Dolinar
(Restavracija Milka, Kranjska Gora, 2 srčka)
- Račji burger
- Postrv z dimljenim čajem, sabajon, zeliščna kaša
Vino večera
ALEKS KLINEC: Rebula 2015, suho, Goriška Brda
Bogat letnik je 3 leta zorel v akacijevem sodu. Zelo mineralna, a z lepo svežino.
Sinoči na SladoLentu
-
Četrti večer
Predpraznični večer na SladoLentu. Foto: Marko Pigac
sladolent19 nočna foto marko pigacodAvtor slike: Marko Pigac -
Gneča
Kaj pa nocoj tako fino diši?
sladolent19 4gnečaodAvtor slike: UME -
Promenada
Promenada slovenske vrhunske kulinarike na dravski promenadi. Četrti večer je bil Festival Lent ponovno korzo Mariborčanov.
sladolent19 4gnečaodAvtor slike: UME -
Vila Podvin
Gorenjec in bučno olje … Uroš Štefelin iz Vile Podvin je ocvrl hot dog in ga začinil s Kocbekovim bučnim oljem.
sladolent19 štefelin kocbek oljeodAvtor slike: UME -
Štefelin: hot dog
Uroš Štefelin
(Vila Podvin, Radovljica, 3 srčki)Krško-poljski hot dog, ki je bolj wrap, ocvrto brik testo z nadevom krškopoljskega pujsa, kuhanega v maslu, in prepraženih lisičk z zelenjavo, za prilogo krema kolerabe in korenja, omaka iz svinjskih kosti, mlado zelje z medom in kisom
sladolent19 vila podvin ocvrti wrapodAvtor slike: UME -
Štefelin: šamrola
Uroš Štefelin
(Vila Podvin, Radovljica, 3 srčki)Šamrola, polnjena z moussom mlečne čokolade in suhih tepk, jagodna omaka s poprom, mousse bele čokolade
sladolent19 vila podvin šamrolaodAvtor slike: UME -
Strelec
Igor Jagodic iz ljubljanskega grajskega Strelca je na SladoLentu cvrl pomfrit in imel pred svojo kuharsko hišico najdaljšo vrsto čakajočih lačnih.
sladolent19 jagodic strelec foto marko pigacodAvtor slike: Marko Pigac -
Jagodic: tatar
Igor Jagodic
(Restavracija Strelec, Ljubljana, 3 srčki)Goveji tatar na popečenem kislem rženem kruhu, lešnikova majoneza, praženi lešniki, čebulna marmelada, vložena čebula, kreša
sladolent19 strelec tatarodAvtor slike: UME -
Jagodic: krača
Igor Jagodic
(Restavracija Strelec, Ljubljana, 3 srčki)Pomfrit s preko noči pečeno kračo, natrgano, česnova majoneza, gremolata, čebula z lešniki, kreša rukole, peteršilj, mlada čebula
sladolent19 strelec kračaodAvtor slike: UME -
Jagodic: paradižnik
Igor Jagodic
(Restavracija Strelec, Ljubljana, 3 srčki)Pomfrit s pečenim paradižnikom, majoneza bazilike, sveža bazilika, riban parmezan, sušene olive
sladolent19 strelec paradižnikodAvtor slike: UME -
Atelje
Jorg Zupan iz ljubljanskega Ateljeja je na SladoLentu ustvarjal z domačo pečenico v briošu in jadranskim brancinom ter kozicami v ceviche marinadi.
sladolent19 zupan foto marko pigacodAvtor slike: Marko Pigac -
Zupan: ceviche
Jorg Zupan
(Atelje, Ljubljana, 3 srčki)Jadranski ceviche iz brancina in kozic, sveže kumare, vložene kumare z žara in sok iz zelenih listov spomladanske zelenjave
sladolent19 atelje cevicheodAvtor slike: UME -
Zupan: hot dog
Jorg Zupan
(Atelje, Ljubljana, 3 srčki)Ateljejev hot dog: domača brioš štručka, domača pečenica iz krškopoljca, kimči, arašidi, hrustljava čebula, koriander, dve leti star miso iz črnega fižola z majonezo
sladolent19 atelje hot dogodAvtor slike: UME -
Steyer Mark rdeče
Ana in Vito, vsak s svojim Steyerjem. Foto Marko Pigac.
STEYER: Steyer Mark rdeče 2015, suho, Štajerska Slovenija
sladolent19 steyer vino foto marko pigac
Modrost se nalaga z leti. Z zrelostjo je beseda bolj preudarna, okus bolj natančen. Iz hrastovih sodov se ponudi zrelo in bogato. Užitek postane žlahten.odAvtor slike: Marko Pigac