Nocoj na SladoLentu trije gorenjski chefi, Igor Jagodic (Strelec), Uroš Štefelin (Vila Podvin) in Jorg Zupan (Atelje) – Vino večera rdeči Steyer Mark
Trije gorenjski chefi, ki so začeli na Bledu, so na vrhuncu ustvarjalnosti in vsak v svoji ”delavnici”! Igor Jagodic dovršeno ustvarja na Gradu, Uroš Štefelin novo-slovensko v Vili in Jorg Zupan divje v Ateljeju. Nocoj pa na Lentu!
Nocoj na SladoLentu, 24. junija, od 19. do 24. ure
Igor Jagodic
(Restavracija Strelec, Ljubljana, 3 srčki)
- Cvetača (pečena, pire, okisana), tartufi, majoneza s tartufi, drobtine in rjavo maslo, rumenjak, zelišča
- Goveji tatar na popečenem kislem rženem kruhu, lešnikova majoneza, praženi lešniki, čebulna marmelada, vložena čebula, kreša
Uroš Štefelin
(Vila Podvin, Radovljica, 3 srčki)
- Krško-poljski hot dog
- Šamrola
Jorg Zupan
(Atelje, Ljubljana, 3 srčki)
- Jadranski ceviche s kumaro in jabolkom, oljčno olje
- Ateljejev hot dog: brioš štručka, domača klobasa, kimči, arašidi, koriander, miso majoneza, mlada čebula
Vino večera
STEYER: Steyer Mark rdeče 2015, suho, Štajerska Slovenija
Modrost se nalaga z leti. Z zrelostjo je beseda bolj preudarna, okus bolj natančen. Iz hrastovih sodov se ponudi zrelo in bogato. Užitek postane žlahten.
Sinoči na SladoLentu
-
Chefi
Tako chefovski je lahko večer samo na SladoLentu! Od leve: chefi Tomaž in Janez Bratovž, Andrej Kuhar, David Vračko; producentka SladoLenta Violeta Mencinger in lastnika gostilne Zorko Nina in Dušan Zorko.
sladolent19 mak kuhar JB skupinska
od
Avtor slike: UME
-
Obiskovalci
Znani chefi so poskrbeli, da je bil tretji večer SladoLenta doslej najbolj poln.
sladolent19 gostje
od
Avtor slike: UME
-
Makova vrsta
Najdaljšo vrsto je imel David Vračko (Restavracija Mak), v hišici in pred njo. Ekipa pomočnikov je bila tako številna, da so hodili drug po drugem, vrsta gostov pa se je razširila na dravsko promenado, ki je vsaj v tem delu spet spominjala na nekdanje lentanje.
sladolent19 mak gneča
od
Avtor slike: UME
-
D. Vračko: hotdog
David Vračko
(Restavracija Mak, Maribor, 3 srčki)
Teklo je po bradi, majici, rokah in prtih, a je šlo zato še bolj v slast: Makov hotdog s curry klobaso.
sladolent19 mak hotdog
od
Avtor slike: UME
-
D. Vračko: banana split
David Vračko
(Restavracija Mak, Maribor, 3 srčki)
Banana split, prepolovljena banana po Davidovo in Makovo
sladolent19 mak banana split
od
-
JB
Po treh letih, ko mu je jedi prehitro zmanjkalo, se je Janez Bratovž tokrat temeljito pripravil. Bureka ni zmanjkalo in zadnji so ga dobili celo za domov. Sin Tomaž je Mariboru predstavil svojo inačico limonovega cremeuxa.
sladolent19 JB ekipa
od
Avtor slike: UME
-
Bratovž: burek
Janez Bratovž
(JB restavracija, Ljubljana, 4 srčki)
Ljubljanski burek z jogurtom, svežimi kumarmi in zeljnato solato z bučnim oljem, chefovska inačica s posebej tankim in zato še bolj hrustljavim testom ter bogatim nadevom iz kajmaka, skute, kisle smetane in masla.
sladolent19 JB burek
od
Avtor slike: UME
-
Bratovž: cremeux
Tomaž Bratovž
(JB restavracija, Ljubljana, 4 srčki)
Cremeux z domačim listnatim testom in jagodami, francoska gosto-kremna sladica z belo čokolado, mlekom in limonsko travo.
sladolent19 JB cremeux
od
Avtor slike: UME
-
Doajen
Andrej Kuhar (levo) je doajen slovenske kulinarike, ki se tudi edini ponaša z Michelinovimi zvezdicami. V pokoju ne miruje, temveč med ribarjenjem v rodnem Prekmurju najde čas tudi za svetovanje v kuhinji gostilne Zorko v Borecih (lastnika Nina in Dušan Zorko).
sladolent19 zorko kuhar ekipa
od
Avtor slike: UME
-
Kuhar: jelen
Andrej Kuhar
(Gostilna Zorko, Boreci, 1 srček)
Jelen & pastinak & gobe v testeninskem ovoju: dušeno jelenovo stegno v divjačinski omaki z ingverjem in pomarančo, pastinakov pire in kanelon z jurčkovim nadevom
sladolent19 zorko jelen
od
Avtor slike: UME
-
Kuhar: pujs
Andrej Kuhar
(Gostilna Zorko, Boreci, 1 srček)
Počasi pečen hrbet krško-poljskega prašiča & dušeno sladko koničasto zelje & prekmurski krompirjevi žganci s čebulo, smetano in ocvirki
sladolent19 krškopoljc
od
Avtor slike: UME
-
Veliko rdeče
Presenečenje za poznavalce in spremljava jelenu, veliko slovensko rdeče letnika 2002, iz magnum steklenice, po 3 evre!
MOVIA: Veliko rdeče 2002, magnum, suho, Goriška Brda
Merlot mu daje veliko hrbtenico, cabernet sauvignon veliko aromatičnost in modri pinot veliko elegance in posebnih okusov. Pojem slovenskih velikih rdečih.
sladolent19 veliko rdeče
od
Avtor slike: UME
Tags:
chefi,
festival,
festival lent,
maribor,
promenada,
sladolent,
street food,
ulična prehrana