Nocoj na SladoLentu Luka Košir (Gostišče Grič), Jakob Pintar (TaBar) in Damjan Fink (Hiša Fink) – Vino večera Ščurkova Stara brajda

Slovenija je že evropska gastronomska regija! Dokaz je v ”brunarici” nad Horjulom, v ”tapas baru” ob Ljubljanici in v ”grajski podružnici” ob Krki. In nocoj na SladoLentu!

 

Nocoj na SladoLentu, 26. junija, od 19. do 24. ure

Luka Košir
(Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom, 3 srčki)

  • Krškopoljc katsu sando
  • Prekajena postrv in slanuše

Jakob Pintar
(TaBar, Ljubljana, 3 srčki)

  • Suho zorjena govedina / krema iz rakov / mlinci
  • TaDog: jagnje / ajda / kislo zelje / čemaž

Damjan Fink
(Hiša Fink, Novo Mesto, 2 srčka)

  • Gospa postrv, lešnikov crumble, šparglji z limono
  • Limonova tortica z makom, meringa, ajdova pokovka

 

Vino večera

ŠČUREK: Stara brajda, rdeče, 2015, magnum, suho, Goriška Brda

Iz najboljših leg starih vinogradov, nato pa 24 mesecev v hrastovih sodih. Elegantno, živahno, polnega okusa in kompleksno. Z žametno teksturo in obilico zrelih taninov.

 

Sinoči na SladoLentu

  • Folkart

    Na Festivalu Lent se je začel Folkart in po SladoLentovi promenadi so se sprehodili folkloristi iz celega sveta; na posnetku skupina z ameriškega otoka Guam.

    sladolent19 folkart guam
    od
    Avtor slike: UME
  • Skupinska

    Gostje na SladoLentu nazdravljajo ob uličnih avtorskih jedeh slovenskih vrhunskih chefov vsak večer od 19. do 24. ure. Ko ugasnejo štedilnike in pospravijo kuharske hišice pa po polnoči nazdravijo še nastopajoči chefi. Peti večer so kuhale ekipe Hiše Denk, gostilne Repovž in gostišča Milka.

    sladolent19 skupinska 5večer
    od
    Avtor slike: UME
  • Hiša Denk

    Chef Grega Vračko (v sredini) je iz Zgornje Kungote pripeljal svojo številno ekipo. Spekli so štručke za burgerje, podimili svinjino in ocvrli miške.

    sladolent19 denk ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Vračko: pujček

    Grega Vračko
    (Hiša Denk, Zg. Kungota, 4 srčki)

    Natrgan pujček in kruh: pleče mangalice, meso je bilo dan prej v paci z začimbami, soljo in sladkorjem, nato 12 ur v smokerju na 100 stopinjah, natrgano; za prilogo zelje z domačega vrta, dresing iz paprike in čilijev; štručke so domače, dolgo fermentirane. Vračko: ”Pri štručkah je pomembno, da dobro vpijajo mesni sok.”

    sladolent19 denk burger trgana svinjina
    od
    Avtor slike: UME
  • Gostilna Repovž

    Najboljša slovenska kmetija-gostilna je stalna gostja SladoLenta, tokrat je nastopila mlada ekipa, od leve Anže, Grega in Sabina Repovž.

    sladolent19 repovž ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Repovž: štruklji

    Grega Repovž
    (Gostilna Repovž, Šentjanž, 3 srčki)

    Sirovi štruklji, zakuhani v juhi, omaka iz pregrete smetane, arašidi, ocvirki, olje drobnjaka in peteršilj

    sladolent19 repovž štruklji
    od
    Avtor slike: UME
  • Repovž: močnik

    Grega Repovž
    (Gostilna Repovž, Šentjanž, 3 srčki)

    Močnik, jagode, karamela, čokolada: klasičen domači močnik je dopolnjen s slano karamelo, lešniki, borovnicami, jagodami, oreškom tonke

    sladolent19 repovž močnik
    od
    Avtor slike: UME
  • Gostišče Milka

    Vesela mlada ekipa iz starega kranjskogorskega gostišča Milka: chef Miha Dolinar (desno) in Jan Donoša.

    sladolent19 milka ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Dolinar: račka

    Miha Dolinar
    (Restavracija Milka, Kranjska Gora, 2 srčka)

    Račji burger: račkin konfit, bedra marinirana, nato tri ure v gosji masti na 120 stopinjah, v briošu z račkino omako s portovcem, majoneza s čatnijem iz rdeče pese, rabarbare in tasmanskega popra, zelišča, špinača, čebula

    sladolent19 milka račji burger
    od
    Avtor slike: UME
  • Dolinar: postrv

    Miha Dolinar
    (Restavracija Milka, Kranjska Gora, 2 srčka)

    Postrv, poširana z maslom v vodni kopeli, zeliščna kaša z ovsenimi in pirinimi kosmiči, dimljeni čaj, sveža zelišča, sabajon iz rjavega masla

     

    sladolent19 milka postrv
    od
    Avtor slike: UME
  • Rebula 2015

    Ekološka rebula iz Medane se je podala k dolenjskim štrukljem, gorenjski rački in štajerski trgani svinjini.

    ALEKS KLINEC: Rebula 2015, suho, Goriška Brda

    Bogat letnik je 3 leta zorel v akacijevem sodu. Zelo mineralna, a z lepo svežino.

    sladolent19 repovž štruklji rebula klinec
    od
    Avtor slike: UME
Tags: , , , , , , ,