Nocoj chefovska gneča na SladoLentu – Marko Pavčnik iz Pavusa, Luka Gmajner in Marko Magajne iz Galerije okusov in Jure Brložnik ter Maja Miška iz Mize za 4 – Vino večera Malvazija amfora Uroša Rojaca
Najboljša celjska restavracija je na laškem gradu. Najboljša novo-celjska restavracija je v parku veličastnega dvorca. Najboljša koroška restavracija pa je v mariborski garsonjeri. Le nocoj so vse tri na dravski promenadi!
Nocoj na SladoLentu, 28. junija, od 19. do 24. ure
Marko Pavčnik
(Pavus – grad Tabor, Laško, 3 srčki)
- Hrustljav konfit teletine, tuna, kruh s kombu algo, vložena zelenjava
- Pečena koruza z IPA pivom, povaljana v zeliščni kremi, staran sir in kvas
Luka Gmajner in Marko Magajne
(Galerija okusov, Novo Celje, 2 srčka)
- Postrv & šparglji: šparglji pečeni na oglju, postrv ocvrta v tempuri kislega testa, pena sezama, drobtine rjavega masla, okisani beli šparglji
- Pečenka & solata: konfitiran vrat krško-poljskega pujsa, jajčna krema, solata divjih zelišč, čemažev kuhan kruh
Jure Brložnik in Maja Miška
(Miza za štiri, Maribor, 2 srčka)
- S krav’co na morje: tagliata govejega jezika, mesni ragu z morja, marinirani škampi, zeliščno maslo
- Kločevi nudli: mošnjički s suhimi hruškami, hruškova krema z maskarponejem in hruškovim žganjem, drobljenec modrega sira, ocvirkov sladoled
Vino večera
UROŠ ROJAC: Malvazija Amfora 2015, suho, Slovenska Istra
Ko se po letu dni na tropinah zbudi v kvevrih, zakopanih v zemljo, ima z Gažona najlepši pogled na Istro. Iz igračke je nastalo usodno vino.
Sinoči na SladoLentu
-
Televizija
S Festivala Lent vsak večer pripravlja magazinsko oddajo regionalna televizija Net TV, ki je ob Dravi soseda SladoLenta in tako v živo poroča s promenade slovenske kulinarike.
sladolent19 net tv
od
Avtor slike: UME
-
Bučno olje
Ekskluzivni dobavitelj bučnega olja za SladoLent je oljarna Kocbek iz Svetega Jurija ob Ščavnici. Najboljše slovensko bučno olje, ki ga uporabljajo tudi svetovni chefi, je Boštjan Lačen iz Kodile uporabil za aioli z bučnimi semeni h kroglicam iz mangalice.
sladolent19 kocbek olje kodila arancin
od
Avtor slike: UME
-
Špacapanova hiša
S Krasa, iz Špacapanove hiše, na SladoLentu, od leve Klemen Žigon, David Alaimo in chef Boštjan Sanabor, ki je bil pred leti sous chef pri Davidu Vračku v restavraciji Mak.
sladolent19 špacapanova hiša ekipa
od
Avtor slike: UME
-
Sanabor: jagnje
Boštjan Sanabor
(Hiša Špacapan, Komen, 3 srčki)
Janjčkov ragu z domačimi rezanci, grahova krema, kurja črevca, prah iz graha in prah iz pršuta.
sladolent19 špacapan jagnječji ragu
od
Avtor slike: UME
-
Žigon: štruklji
Klemen Žigon
(Hiša Špacapan, Komen, 3 srčki)
Štruklji po Špacapanovo: nadevani s skuto in materino dušico, pire rabarbare in jagod, masovnik (reducirana smetana), pinjole, kaviar iz kave.
sladolent19 špacapan štruklji
od
Avtor slike: UME
-
Gostilna Kodila
Priprave na sobotno poroko s Prekmurko so Kodilinemu kanadskemu chefu Danielu Sukiču preprečile nastop na SladoLentu, uspešno pa so ga zamenjali Vojko Šiftar, Boštjan Lačen in Jan Sraka.
sladolent19 kodila ekipa
od
Avtor slike: UME
-
Lačen: prekmurska šunka
Boštjan Lačen
(Restavracija Kodila, Markišavci, 2 srčka)
Sendvič s prekmursko šunko: domača bageta iz kislega testa, prekmurska šunka, bučni aioli, s kisom pospešeni kimchi, slanina mangalice z gelom marelice.
sladolent19 kodila prekmurska šunka
od
Avtor slike: UME
-
Lačen: mangalica
Boštjan Lačen
(Restavracija Kodila, Markišavci, 2 srčka)
Arancini mangalice: ocvrte kroglice trganega mesa mangalice, pečenega 16 ur, in prosene kaše, na solati koromača s sladko-kislo omako, aioli bučnih semen in bučnega olja, majoneza iz črnega česna
sladolent19 kodila arancini mangalica
od
Avtor slike: UME
-
Pr' Mrtinet
Iz bara, ki je pod kozolcem, slovi pa po najboljšem žaru, sta na SladoLentu z dimljenim mesom iz novega smokerja mesojedce ob Dravi navdušila chef Ivan Kastelic (levo) in Milan Makari.
sladolent19 pr mrtinet ekipa
od
Avtor slike: UME
-
Kastelic: vratovina
Ivan Kastelic
(Bar Pr’Mrtinet, Luče pri Grosupljem, 1 srček)
Ocvrta vratovina krškopoljca, dimljena v smokerju 10 ur, natrgana, zvita v debelo klobaso, v ovoju posušene prašičkove kože in na grahovem pireju, domača bbq omaka s sojino omako.
sladolent19 mrtinet dimljena vratovina krškopoljca marof zweigelt
od
Avtor slike: UME
-
Kastelic: goveje prsi
Ivan Kastelic
(Bar Pr’Mrtinet, Luče pri Grosupljem, 1 srček)
14 ur v smokerju na oglje, z dišavo hruškovega lesa, na 115 stopinjah dimljena goveja prsa z domačo bbq omako, solata gomoljne zelene z domačo remulado in domačim kisom, kapre, dijonska gorčica.
sladolent19 mrtinet dimljena goveja prsa
od
Avtor slike: UME
-
Zweigelt 2015
MAROF: Zweigelt 2015, suho, Prekmurje
Zgodba o znanju, drznosti, potrpežljivosti. Diši po jagodičevju, finih začimbah. V ustih je pestro in pikantno. Lepo uravnoteženo, zaokroženo in mineralno.
sladolent19 mrtinet dimljena goveja prsa marof zweigelt
od
Avtor slike: UME
Tags:
chefi,
festival,
festival lent,
maribor,
promenada,
sladolent,
street food,
ulična prehrana