Nocoj na SladoLentu Ago Špacapan s Krasa (Hiša Špacapan), Boštjan Lačen iz Prekmurja (Kodila) in Ivan Kastelic iz bara (Pr’ Mrtinet) – Vino večera Marofov zweigelt
Trije mesni chefi, ki so doma najboljši s steaki, ob Dravi ponujajo jagnje z najboljše kraške gostilne-kmetije, šunko iz najboljše prekmurske mesnice in krškopoljski BBQ z najbolj vročega slovenskega žara.
Nocoj na SladoLentu, 27. junija, od 19. do 24. ure
Ago Špacapan
(Hiša Špacapan, Komen, 3 srčki)
- Domači rezanci, janjčkov ragu, krema belušev, divja zelenjava, drobljenec pancete in sušeni beluši
- Štruklji po Špacapanovo
Boštjan Lačen
(Restavracija Kodila, Markišavci, 2 srčka)
- Kruh, prekmurska šunka, “wanna be kim chi”, mangalica lardo in gel marelice
- Arancini mangalice s sladko kislim koromačem in bučnim aiolijem
Ivan Kastelic
(Bar Pr’ Mrtinet, Luče pri Grosupljem, 1 srček)
- Dimljena vratovina krškopoljca v ovoju prašičkove kože na grahovem pireju
- 14 ur dimljena goveja prsa z domačo bbq omako in solata gomoljne zelene z remulado
Vino večera
MAROF: Zweigelt 2015, suho, Prekmurje
Zgodba o znanju, drznosti, potrpežljivosti. Diši po jagodičevju, finih začimbah. V ustih je pestro in pikantno. Lepo uravnoteženo, zaokroženo in mineralno.
Sinoči na SladoLentu
-

Ščurek
Stojan Ščurek je prišel z vinskega sejma na Hrvaškem neposredno na SladoLent, kjer je za vino večera ponudil svojo Staro brajdo iz magnuma.
sladolent19 ščurek stara brajda
od
Avtor slike: UME
-

Gostišče Grič
Mlada ekipa Koširjev iz Šentjošta nad Horjulom, kjer imajo najboljšo slovrnsko brunarico, Gostišče Grič (3 srčki); desno chef Luka Košir.
sladolent19 grič ekipa
od
Avtor slike: UME
-

Košir: sendvič
Luka Košir
(Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom, 3 srčki)
Krškopoljc katsu sando: svinjski hrbet, ocvrt v panko drobtinah, v japonskem mlečnem sando kruhu, omaka iz fermentiranega fižola, sušenih paradižnikov in worcestershire omake, mlado zelje z gorčico in domačim vasabijem
sladolent19 grič košir katsu sando svinjina
od
Avtor slike: UME
-

Košir: postrv
Luka Košir
(Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom, 3 srčki)
Hladno dimljena postrv iz Medvedovega grabna, omaka kefirja in domačega vasabija, olje iz borovih iglic in slanuš, primorskega koprca ter omana, omaka iz škampov in jastoga, na vrhu okisani nastavki brokolija
sladolent19 grič košir postrv
od
Avtor slike: UME
-

TaBar
Ekipa ljubljanskega TaBara (chef Jakob Pintar levo) se je okrepila z mariborskim chefom iz Gostilne Pri treh ribnikih Rokom Zebcem (v sredini).
sladolent19 tabar ekipa
od
Avtor slike: UME
-

Pintar: govedina
Jakob Pintar
(TaBar, Ljubljana, 3 srčki)
Govedina iz stegna, suho zorjena tri mesece, počasi kuhana celo noč, majonezna krema iz jastogovih glav, kuhanih kot bouillabaisse, domači mlinci, tanko razvaljani, posušeni, pečeni in ocvrti
sladolent19 tabar zorjena govedina
od
Avtor slike: UME
-

Pintar: TaDog
Jakob Pintar
(TaBar, Ljubljana, 3 srčki)
TaDog: štručka s žemažem, jagenjčkova klobasa z ajdovo kašo, majoneza iz vode kislega zelja z začimbami za kimchi
sladolent19 tabar tadog jagnje
od
Avtor slike: UME
-

Hiša Fink
Chef Damjan Fink (v sredini) je postrvi spekel na posebnem žaru, napolnjenem z dolenjskim lesnim ogljem.
sladolent19 fink ekipa
od
Avtor slike: UME
-

Fink: postrv
Damjan Fink
(Hiša Fink, Novo Mesto, 2 srčka)
Gospa postrv: postrv pečena na živem ognju, omaka iz ocvirkov, mlade bučke z limeto in olivnim oljem, na vrhu crumble, drobljenec iz lešnikov
sladolent19 fink postrv
od
Avtor slike: UME
-

Fink: tortica
Damjan Fink
(Hiša Fink, Novo Mesto, 2 srčka)
Limonova terina, meringa iz svežega bezga, ajdova pokovka, omaka iz pomaranče in limone
sladolent19 fink limona
od
Avtor slike: UME
-

Stara brajda
ŠČUREK: Stara brajda, rdeče, 2015, magnum, suho, Goriška Brda
Iz najboljših leg starih vinogradov, nato pa 24 mesecev v hrastovih sodih. Elegantno, živahno, polnega okusa in kompleksno. Z žametno teksturo in obilico zrelih taninov.
sladolent19 ščurek stara brajda
od
Avtor slike: UME
Tags:
chefi,
festival,
festival lent,
maribor,
promenada,
sladolent,
street food,
ulična prehrana