Izbor najboljših slovenskih gostiln in restavracij TSRA – Dobrodelna večerja vrhunskih slovenskih chefov in chefinj s 16 hodi, 7. maja v restavraciji Evergreen

S celodnevnim izobraževalnim in kulinaričnim dogajanjem se bo na lokaciji restavracije Evergreen na Smledniku 7. maja zaključila letošnja akcija za izbor najboljše slovenske restavracije ”THE SLOVENIA RESTAURANT AWARDS by Diners Club”. Finale izbora TSRA bo letos prvič sklenila dobrodelna večerja s 16 hodi, ki jih bodo pripravili vrhunski slovenski chefi. Kuhali bodo: Ana Roš (Hiša Franko), Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu – Dvorec Zemono), Janez Bratovž (Restavracija JB), Igor Jagodic (Restavracija Strelec), Gregor Vračko (Hiša Denk), Uroš Štefelin (Vila Podvin), Bine Volčič (Monstera Bistro), David Vračko (Restavracija Mak), Jure Tomič (Ošterija Debeluh), Boštjan Trstenjak (Restavracija Cubo), Mojmir Šiftar (Restavracija Evergreen), Uroš Klinec (Nejka in Uroš Klinec), Matej Tomažič (Domačija Majerija), Marko Magajne in Luka Gmajner (Galerija Okusov), Slavko Žagar (Gostilna Skaručna), Leon in Tanja Pintarič (Gostilna Rajh). Izkupiček večerje bo šel v sklad za štipendijo mladim kuharskim mojstrom The Slovenia Young Chef Foundation.

Začetek glasovanja TSRA se je za strokovno javnost (75 odstotkov ocene) začel konec januarja, sledilo je glasovanje za splošno javnost 25 odstotkov ocene). 

Program:

9.00 – 13.00 Gourmet 4.0 masterclass, ki je odprt za vso javnost in vključuje zajtrk in kosilo v sklopu Gostilna Slovenije POP UP. Razdeljen bo na naslednje delavnice:

  • Slovenski zajtrk: praktična foto delavnica, objave slovenske super hrane in degustacija;
  • Delavnice za gostince: Kako izkoristiti tehnologijo in vplivneže za gostinsko uspešnost? 

12.00 – 15.00 Gostilna Slovenije POP UP: 12 gostiln predstavi praznične okuse 4 regij

13.00 – 14.00 okrogla miza: predstavniki gastronomskih združenj v Sloveniji

15.00 – 17.00 podelitev nagrad TSRA 2019 by Diners Club

17.00 – 17.30 Press srečanje 

19.00 – 23.00 The Slovenia Dinner by Romerquelle

Tags: , , , ,