Ocenili smo restavracijo Calypso v igralniški Perli v Novi Gorici – Izzovite chefa, ne srečo

Piše: Uroš Mencinger

 

Če zmagaš, imaš kje proslaviti, če izgubiš, te potolažijo na najvišjem nivoju, če si pa le lačen dobrojedskih užitkov, te v Perli zadovoljijo tudi brez rulete. Calypso je zato nadgradnja, nekaj za dušo, ne le za strast. Prefinjena restavracija s francoskim načinom strežbe, italijanskimi gosti in slovenskim chefom.

To je trend v svetu – da najboljši chefi najdejo ”zatočišče” v najboljših hotelih. Takšne restavracije so chefovske ne le zaradi ponudbe (hrana, vina, postrežba), temveč tudi zaradi posebnosti ambienta. Njihovi obiskovalci sploh ne opazijo, da so v (velikem) hotelu oziroma v hotel pridejo ravno zaradi takšne ”prefinjene restavracije”. Tovrstni poskusi se dogajajo tudi pri nas, na Bledu, v Portorožu, Ljubljani, a najbolj resno tej ”strasti” strežejo v novogoriški Perli, kjer ima Calypso ob glavnem chefu Perle Matjažu Šinigoju še svojega, Daliborja Janačkoviča, vključno s celotno ekipo.

Calypsova smer je, seveda, sredozemska, v prefinjenosti zato jedi govorijo francosko, s sproščenostjo italijansko, s sestavinami slovensko, z modnostjo poliglotsko. Jedilni list ponuja znane sestavine, ki v jedeh dobijo chefovski pečat, še posebej v obliki degustacijskega menija, ki se ves čas spreminja. Ker ima prijazno ceno, vabi tudi ne-igralce, radovedne zunanje goste.

Zato Calypso ni le za petične in/ali kulinarično zahtevne obiskovalce igralnice, ki si po gneči za igralnimi želijo več intimnosti in prefinjenosti za jedilnimi mizami, temveč vabi tudi radovedne, ki raje izzivajo chefe kot pa srečo.

Rad Dobrojem priporoča: ”Če stavite na hitrost, ”pojejte vse, kar lahko” v Oceanisu, če stavite na priložnost, se mediteransko sprostite v Mediterraneu, če pa ne stavite, se prepustite Calypsu. Čeprav se kar nekaj slovenskih igralnic trudi tudi s fine dining ponudbo, je vrhunsko-prefinjen le Calypso.”

 

Restavracija Calypso

 

Tags: , , , , , ,