Kodila je domača gostilna in steak house, šunkarna in mesnica, delikatesna trgovina in izletniška točka, kjer srečaš in ješ pravo meso

Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger

 

Mesnica je za izlet in njena trgovina je za dobrojedski nakup. Za njo je domača gostilna, kakršnih ni več. Navzgor moraš mimo šunk, da dobiš porcijo kulinaričnega adrenalina. In zgoraj srečaš meso ter njegovega chefa.

kodila jedilnica4

Na hrenovko ali kranjsko se je včasih šlo v mesnico, zdaj pa h Kodili. Klasika je bila včasih dobra v vsaki preprosti gostilni, zdaj moraš na to h Kodili. Narezki so včasih bili le domači in danes so le trgovinski, pri Kodili pa so domači sredi trgovine. Če in ko želiš več, moraš drugje v restavracijo, pri Kodili pa v prvo nadstropje. Steaki brez kosti ali s kostjo, po želji, saj so vsi štiri tedne suho zorjeni. Mangalica je posebnost, tako kot so chefove jedi, ker kuha tako kot govori, malo kanadsko in malo prekmursko. Skratka, ko veš, kaj ješ!

Kodila piha na dušo množičnemu okusu, hkrati pa vabi tudi dobrojedsko manjšino, je hkrati tradicionalen in moderen, toda na svoj način. Domača gostilna in steak house, malice in sendviči, enolončnice in meniji, burgerji in tomahavki, govedina in mangalica, prekmurska šunka in prekmurska gibanica. In vse to se začne s še toplimi ocvirki!

V gostinstvu je najtežje ponujati, kar ima najraje večina, hkrati pa izstopati s kakovostjo, ki pa jo zna ceniti le manjšina. Restavracija Kodila je zato gostilna, kakršnih je pri nas najmanj, a ravno zato, ker jih to formulo skuša oponašati največ.

kodila chefa

 

Rad Dobrojem priporoča: Tukaj se lahko glasno trka s kozarci ali nežno drži za roke, tukaj si lahko ves dan na pikniku ali si le na hitro privežeš dušo, tukaj je lahko družba velika ali pa izbrana. Če bi takšen prostor bil sredi velikega mesta, bi bil tako poln, da ne bi bilo prijetno. Tukaj pa je dovolj stran in dovolj ”skrit”, da je tudi zato Kodila še vedno tista lokacija, ki jo priporočaš le res dobrim prijateljem.

Tags: , , , , , , , ,