Preverjeno: trije srčki za gostilno Repovž iz Šentjanža – Domače in vrhunsko je lahko za isto mizo

Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger

Gostilna Repovž je tipična slovenska podeželska gostilna. Je sredi vasi, je kmetija, tudi trgovina, v njej so sami domači, za šankom in pred njim, že z vrat se vidi v kuhinjo, že na stenah je vse opisano, že s pozdravom je vse povedano, najprej se gre v gostilno in šele za njo v jedilnico, najprej se priveže duša in šele nato se začne – netipično. Gostilna Repovž je tako drugačna od večine slovenskih podeželskih gostiln!

repovž19 pogrinjek amuse2

Gostilna Repovž najboljše na Slovenskem združuje, kar se zdi, da sploh ne gre in ne sodi skupaj! Zato je Repovž dokaz, da je to le potuha tistim, ki nočejo, ne znajo in, torej, ne zmorejo. Domače in vrhunsko sta lahko za isto mizo! Repovž je domača gostilna, ker je tako sredi vasi, tako na kmetiji, tako družinsko povezan in tako gostilniško-tradicionalen! In Repovž je vrhunska gostilna, ker domače jedi iz najboljših, sezonskih, lokalnih sestavin, z lastne kmetije, od sosedov in od najboljših pridelovalcev ter dobaviteljev, tako novo skuha, tako sodobno postreže in tako harmonično ter poučno združi z vini!

Je čisto drugače kot običajno, hkrati pa čisto tako kot je običaj, kjer najboljše sestavine nadgrajujejo z najboljšimi idejami. Repovž je sodoben v izvedbi, a zelo tradicionalen v ideji. Čeprav je to moderna podeželska slovenska kuhinja, so vse te ideje le iz najboljših kmečkih sestavin in vse te jedi ostajajo stare, vsem znane, domače, kmečke in naše.

repovž19 štrukeljc čemaž

Rad Dobrojem priporoča: ”Ker je Repovž ”za dobre duše in radovedne želodce”, predlagam, da se mu prepustite. Ne pričakujte, torej, nedeljskega kosila, temveč se pripravite raje vsak dan na sobotno gostijo. Najboljše na slovenski deželi!”

Gostilna Repovž

Tags: , , , , , ,