Ocenili smo restavracijo Center iz Lesc, ki je z globalnega prešla na lokalno in skrajšala jedilni list, da so njeni gostje povišali svoje želje

Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger

Ko ti znani/vrhunski slovenski chef priporoči obisk restavracije Center, kamor sam rad zahaja na malico, jo najprej zaman iščeš v centru Lesc, potem pa si na parkirišču začuden, kam te je poslal. Začudenje se nadaljuje na terasi, ki je za sobotno kosilo nabito polna velikih družb, in v notranjosti, kjer je solatni bife iz menze sredi beline, že pogrnjene za poroko. Toda, ne pustite se zavesti.

Restavracija Center - ambient

Center je restavracija na parkirišču, z veliko tablo na strehi, teraso na nogometnem igrišču in solatnim bifejem v jedilnici, ki pa prijetno preseneti! Saj se je že dolgo vedelo, da sestra in brat znata kuhati, a to znanje se je dolgo izgubljalo v ambientu, ponudbi, posploševanju in prilagajanju. Nato pa je zmagala želja po članstvu v Okusih Radol’ce in med najboljšimi, zato se je zgodil odločen rez … A zanj ni le Center skrajšal jedilnega lista, temveč so hitro tudi njegovi gostje ”skrajšali” svoje želje. Zdaj se ve, kdaj (in zakaj) se gre v Center na malico ali hitro kosilo, kdaj pa se za obisk v Centru ”zlošči čevlje”. Z odmikom od globalnega in poudarjanjem lokalnega, z manjšim jedilnim listom in večjim chefovskim vplivom, je ”restavracija za malice” postala tudi gostilna s srčkom!

Rad Dobrojem priporoča:
Če pod takšno tablo, ob tako velikem parkirišču, na takšni terasi, med toliko gosti, ne boste za isto mizo naročali eden madžarskega golaža, drugi grškega girosa, tretji italijanske pizze, četrti ameriškega burgerja, peti argentinskega steaka in šesti avstrijske pečenke s slovenskim praženim krompirjem, boste zadovoljno in radovedno skakali od hoda do hoda, od tradicije do sodobnosti, od malice do finih domačih in lokalnih jedi tudi vi.

center19 marinirana postrv

Ocena – 1 srček:
Preizkusili smo peklan goveji jezik, mariniran file postrvi, želodovo juho, domače njoke, sulca, pirino tortico in vsaka jed je bila chefovsko prepoznavna in za en srček, a pri tem ni zanemarila, da se želijo Centrovi gostje predvsem dobro in ”varno” najesti. To pomeni, da chefovstvo ne prestraši ”navadnih” jedcev, temveč jim izvabi sitostno-zadovoljni nasmeh, dobrojedcem pa zadovoljstvo, da je še en srček več.

 

Restavracija Center

 

Tags: , , , ,