Da v Sevnico ne boste šli le zaradi first Lady – Hotel, v katerem je nastala torta Melania, in restavracija, v kateri je Melania šele na koncu

Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger

 

Če bi Melania pripeljala svojega Donalda v domači kraj, bi ga, najbrž, povabila na tortico, ki so jo Sevničani posvetili ameriški prvi dami. Zato je bela kot Bela hiša, ima zlati čop, kot so pozlačeni lasje ameriškega predsednika, in je sladka kot Melanija. A ta dobra in lepa torta, iz bele čokolade in polna orehov, je nastala tam, kjer Donalda Trumpa najbrž nikoli ne bo. S tem pa ne bo zamudil le ženine tortice, temveč tudi vse tiste hode, ki so v Ajdi pred njo! Ne bodite še vi kot Trump.

ajda bistro

Čeprav ima Ajda v Ajdovcu tudi bistro, v katerem Trump ob svoji najljubši (Melaniji) ne bi ostal niti brez svojega najljubšega (burgerja), pa se žajfnica o ameriškem predsedniku v Sevnici s tem konča. Restavracija Ajda je, namreč, čisto prava in resna restavracija, ki ima pridnega šefa in nadebudnega chefa, kratek jedilni list in dolg degustacijski meni, polno steno lokalnih vin in poln spisek lokalnih dobaviteljev, vsi ti pa so zagotovilo, da vam v Sevnico ni treba le zaradi first Lady.

Že z glavne ulice se opazijo lepi pogrinjki in že iz kuharjevega pozdrava se izve, da se sem ne gre le na dopoldansko malico in popoldansko tortico. Čeprav hotel ni bil vedno na dobrem glasu, je zdaj čisto drugače(n), čeprav je Ajdina ekipa mlada, je zato toliko bolj zagnana, čeprav to (še) ni ameriški fine dining, je že ravno prav fino, da je sir mlad, kruh mehak, špeh od krškopoljca, postrv nežno poširana, modra frankinja pa celo v čokoladi. Chef Blaž Žvab je še tako mlad, da seveda še ne zna dovolj. Zna pa dovolj za ravno takšno Ajdo! Ker restavracija na glavni sevniški ulici ni hotelska in ni le za poroke in obletnice.

ajda chef blaž žvab5

Fino, a, brez skrbi, ni preveč fino. Skrbni pogrinjki, udobni stoli, dobra vina; za meni, da ni potrebno izbirati, za poslovneže, da imajo kje in kaj zapraviti, za Sevničane, da jim ni potrebno v (večje) mesto, za turiste, da ne pridejo zaman zaradi Melanije.

Rad Dobrojem priporoča: ”Ajda nima veliko srčkov. Ajda nima vsega, kar imajo veliki. In Ajda nima le Melanije. Vse to troje pa so ravno njene glavne prednosti, zaradi katerih lahko prideš lačen in kulinarično radoveden, pa ne boš šel le sit in trumpovsko potešen.”

Restavracija Ajda

Tags: , , , , , ,