Ocenjujemo: 1 srček za gostilno Termika iz Ozeljana, ki v kampu Lijak, raju za padalce in zmajarje, termično obdeluje lokalne okuse ob avtohtoni vinski spremljavi

Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger

 

Termika je steber dvigajočega se zraka. Kot lijak, le da v tem zrak ”teče” navzgor … Tega konvekcijskega pojava pa nimajo radi le padalci in skakalci, temveč tudi kuharji. Zato je v Lijaku Termika, ki v ”paradižu za letalce in zmajarje” oznanja tudi ”gurmanska doživetja pod zvezdami”. Drugje bi bil brez termike po takšnih obljubah najbrž padec, tukaj pa je z njo, torej, vzgon.

Termika - zunaj

V Deželo aktivnih trenutkov pod Trnovsko planoto, kjer je zaenkrat le kamp, a bo kmalu hotel, kot ”ga še ni tukaj naokrog”, niso vabljeni le aktivni padalci, zmajarji, izletniki, dopustniki, pohodniki, kolesarji, temveč tudi dobrojedci, ki jih zanima, kako sveže so ob četrtkih ribe, kaj ob petkih chefu prinesejo lokalni kmetje, kako diši sobotni žar in kako vesel je nedeljski družinski dan.

Tam, kjer je svetovno znani Lijak, prideš v kamp, a te že na recepciji pričaka moderno-domačen ambient restavracije. Dovolj bi ti bilo nekaj na hitro in kar na terasi, a te v paviljonski restavraciji v gostilniškem ambientu vinskega bara ob kaminu tako prijetno greje, da se prepustiš termični obdelavi lokalnih okusov in avtohtoni vinski spremljavi.

 

Rad Dobrojem priporoča:
Aktivni, ne sedite le na terasi, saj ste lahko takšni tudi pri jedi! Neaktivni, brez skrbi, ni se vam potrebno vreči v Lijak, da bi spoznali Termiko!

 

termika brancin škampi ajdova kaša

Ocena – 1 srček:
Termika je nastala iz recepcije kampa, oziroma kot logična posledica preživljanja aktivnih trenutkov v Lijaku. S terase je tako lep razgled, da ne le zažeja, temveč vzbudi tudi apetit. Termika bi lahko tukaj obstala in raztegnila ”leskovački” žar čez ves teden, a njene fine ambicije segajo precej višje, zato termiko, zaradi katere bivaš, skačeš, hodiš, kolesariš, tudi okušaš. In ugotoviš, da to sploh ni kamp, saj ima kamin, sploh ni gostilna, saj ima ponudbo fine restavracije, sploh ni restavracija, saj ima ambient stanovanja, sploh ni dnevna soba, saj je tudi vinski bar, sploh ni čas le za hitro kosilo, zato po ajdovi kaši s škampi in brancinom pred novim skokom najdeš še prostor za kremo iz kravje skute in kozjega sira, s slivovo marmelado ter figami in orehi v medu vred.

 

Gostilna Termika

 

Tags: , , , , , , , ,