Katero gostilno izbrati, ko smo ”le” radovedni? Restavracije, ki so kmetije in domačije, restavracije, ki delajo mesto živahno, restavracije, ki družijo vina in hrano
Nadaljujemo z izborom restavracij in gostiln, ki sodelujejo v Tednu restavracij, za radovedneže – katere kmetije in domačije so tudi vrhunske gostilne; katere restavracije delajo naša mesta živahna in urbana; in katere restavracije imajo lep pogled na vinograde, polno vinsko klet in znajo družiti vina in hrano.
Kmetije in domačije
Gostilne, ki so še zmeraj kmetije in domačije, saj najboljše kuhajo, kar same pridelajo. Zaradi njih je Slovenija obljubljena kulinarična dežela, kjer so glavne še vedno domače, naravne, najboljše sestavine.
- Domačija Novak, 3 srčki
- Gostilna Repovž, 3 srčki
- Špacapanova hiša, 3 srčki
- Arkade Cigoj, 2 srčka
- Gostilna Mihovec, 2 srčka
Urbano in živahno
Mestno, mednarodno, sodobno, moderno, popularno, mladostno, mešano, sproščeno, živahno, glasno, lajkano. Chefi brez brigad in gostje brez kravat.
- TaBar, 3 srčki
- Restavracija Harfa, 2 srčka
- Restavracija Vander, 2 srčka
- Restavracija Sedem, 2 srčka
- Altroke, 1 srček
- B-restavracija, 1 srček
- Element, 1 srček
- Restavracija Shambala, 1 srček
- Restavracija Ajda, 1 srček
- Restavracija Brioni, 1 srček
- Fudo, 1 srček
- Hotel Evropa, 1 srček
- Rožmarin, 1 srček
- Istrian bistro, na dobri poti
- Gostilna Ribnik, na dobri poti
- KULT316, na dobri poti
- Restavracija hotel Cubo, na dobri poti
- Slon 1552, na dobri poti
- Gostilna Oštirka, na dobri poti
- Hiša Ančka, na dobri poti
Vino in hrana
Praviloma gremo v gostilno zato, ker smo lačni in v njej (zato) najprej izberemo hrano, šele nato, ali sami ali s pomočjo vinskega svetovalca, k njej tudi vino. Razen tam, kjer je vinska ponudba takšna, da je že ta doživetje.
- Danilo gostilna&vinoteka, 3 srčki
- Restavracija Gredič, 2 srčka
- Kruh in vino, 1 srček
- Gostilna Grič, na dobri poti