To jesen v Tednu restavracij prvič sodelujejo Gostilna Maribor, Hiša Štekar (Snežatno) in Stara gostilna (Piran) – V letu 2017 dvanajst novih članov Tedna restavracij

V Teden restavracij se restavracije in gostilne ne morejo prijaviti. Članstvo med najboljšimi si morajo zaslužiti, kajti sodelujejo lahko samo najboljše. V letu 2017 smo tako dobili skupno 12 novih članov kluba TR – devetim, ki so se prvič predstavile spomladi, so se jeseni pridružile še tri.

Nove sodelujoče restavracije v jesenskem Tednu restavracij so: Gostilna Maribor iz Maribora, Hiša Štekar iz Goriških Brd (Snežatno) in Stara gostilna iz Pirana.

Spomladi so se v TR prvič predstavile: Restavracija Union, Ljubljana; Steakhouse, Maribor; Restavracija Amon, Olimje; Hotel Planinka, Ljubno ob Savinji; Gostilna Triglav, Dobrna; Gostilna Ribnik, Zagorje ob Savi; Tri Lučke, Sremič; Gostišče Kapušin, Krasinec; Gostilna pri hrastu, Nova Gorica.

K sodelovanju v Tednu restavracij povabi selektor TR in kulinarični kritik Uroš Mencinger: ”Osnova za vabilo je kulinarična ocena oziroma – srček. V akciji lahko zato sodelujejo restavracije, ki so ocenjene na portalu Šole okusov www.vivi.si z oceno enega, dveh, treh ali štirih srčkov. Izjemoma, predvsem zaradi principa regionalne zastopanosti in razpršenosti sodelujočih restavracij, k sodelovanju povabimo tudi restavracije, ki so ”na dobri poti” do ocene enega srčka.”
 

Stara gostilna, Piran

Iz ocene: ”V novi Stari gostilni kuha chef, ki raje slika, ima dar za predstavo in željo po ustvarjanju. Tukaj ima za to pravi prostor in lokacijo. Stara gostilna ne tekmuje s promenado, s cenami prestraši mimoidoče, z ambientom vabi zaljubljene, z jedilnim listom nagovarja dobrojedce. Zato ne le na večerjo v staro gostilno, temveč na večer z novo predstavo, v kateri so sicer krožniki večji od jedi, a jedi niso manjše od dobrega počutja.”Stara gostilna - ambient
 

Hiša Štekar, Snežatno

Iz ocene: ”V Hiši Štekar, kjer prisegajo na kreacijo narave in človeka, so pravi Brici, a vseeno je dobro, da na televiziji nobena ni bila prava in si je Jure našel ženo v najboljši ljubljanski restavraciji. Kjer smo v Humu vedno radi zavili levo v Snežatno, do hiš med vinogradi, le zaradi domačih šalam in pršuta, potem pa ponavadi ostali še na pašti, saj smo morali na prvi turistični kmetiji tam naokrog še enkrat nazdraviti, so na vinih zdaj nove nalepke, ki se v kleti dlje starajo, na mizah pa nove jedi, ki imajo na terasi več hodov.”

Hiša Štekar - zunaj

 

Gostilna Maribor, Maribor

Iz ocene: ”Gostilna Maribor s sveže pečenim kruhom, zaseko, govejo juho, pohano kuro, esigflajšem, golažem s svežo žemljico, jabolčnim štrudljem in mareličnimi knedli, ter hišnim pivom in domačimi žganji iz kletne Apoteke tujcem predstavlja lokalno kuhinjo, domačim pa vrača spomin na kuhinjo babic. Prav s Tednom restavracij pa temu dodajajo še eno najlepših mariborskih jedilnic, v kateri chef Gregor Jager, ki se je v Mariboru izkazal že v Rožmarinu, v tujini pa nato izpopolnjeval pri Gerhardu Fuchsu (Kreuzwirt, Die Weinbank), obljublja štajersko pristnost in meščansko žlahtnost.”

Gostilna Maribor - ambient

Tags: , , , , , , , , , ,