Festival oranžnih vin Orange Wine Festival v Izoli je preložen: namesto konec aprila bo 24. oktobra

Festival oranžnih vin je v Izoli osemkrat zapored zadnji petek v aprilu na Manziolijevem trgu, v tamkajšnji Manziolijevi palači in v cerkvi sv. Marije Alietske, povezal številne vinarje, pridelovalce drugih kmetijskih pridelkov, gostince in rokodelce z zainteresirano in pisano mednarodno publiko. Vsi skupaj so v minulih letih utrjevali pomen in vlogo sonaravne in trajnostne pridelave. Epidemija novega korona virusa je festival letos premaknila v čas po trgatvi. Takrat, so prepričani organizatorji, bo festival potekal v vedrem in optimističnem vzdušju.

2020 owfi IG 10 24Festivalsko sporočilo o pomenu sonaravne, odgovorne in trajnostne kmetijske pridelave s čim krajšimi tako proizvodnimi kot potrošniškimi verigami in s čim trdnejšo vpetostjo v lokalno okolje, v težkih časih, s katerimi se soočamo, pridobiva dodatno težo in širšo veljavo.

Ozaveščeni vinarji, med katerimi so številni svojevrstni vitezi sonaravne in trajnostne pridelave, so s svojim delovanjem med prvimi v kmetijskem sektorju začeli opozarjati na ključni pomen delovanja v sozvočju z naravo. V minulem obdobju, ko se je krepilo gibanje sonaravni pridelavi naklonjenih pridelovalcev na eni in potrošnikov na drugi strani, se je marsikomu zdelo, da gre za romantičen pristop, ki vključuje zgolj peščico najbolj tenkočutnih. V minulih tednih se je slika popolnoma spremenila: potrošniki, ki so prej kupovali zgolj glede na ceno in ne glede na poreklo, so se ozavestili, kako pomembno je imeti pridelovalca kakovostne hrane v svoji bližini.

Festival oranžnih vin, /Orange Wine Festival, bo tudi v deveti izvedbi izpostavil pomen povezovanja med odgovornimi pridelovalci na eni ter ozaveščenimi potrošniki na drugi strani. Njihovo trdno zavezništvo v sedanjih nezavidljivih razmerah ponuja optimističen in zelen pogled na skupno prihodnost.

Organizatorji Festivala oranžnih vin pozivajo javnost, naj poišče lokalnega pridelovalca v svoji bližini in pri njem naroči potrebna živila, vključno s steklenico dobrega vina!

Tags: , , , , ,