V igralniško-zabaviščnem centru Mond v Šentilju se bodo 26. februarja predstavila naravna vina iz Slovenije in Avstrije
Naravna vina so vedno večji trend! Tudi zato, ker se še vedno natančno ne ve, kdaj so vina naravna in kdaj ne … Če je definicija naravnega – ekološka pridelava – v vinogradniškem delu še jasna, pa ni povsem v vinarskem. Je uporaba sodobne tehnologije pri vinifikaciji naravni postopek? Polemike v strokovnih in vinarskih krogih so ostre in vroče, vinopivci pa so zmedeni. Katera vina so naravna? Kako so pridelana? Kakšne so njihove značilnosti? Kakšen je njihov okus? Veliko vprašanj, na katera bo ponudil odgovor 1. Salon naravnih vin, ki bo v igralniško-zabaviščnem centru Mond v Šentilju v torek, 26. februarja, od 16. do 22. ure.
Hotel Mond, v obliki soda in obdan z vinogradi na tej in oni strani meje, je pravo prizorišče za naravni ”spopad” biodinamičnih in ekoloških pridelovalcev iz Slovenije in Avstrije. V pokušino bodo obiskovalcem – vstopnina 15 evrov – ponudili svoja naravna vina vseh barv in jim ob tem predstavili svojo vinarsko filozofijo ter pojasnili način naravne pridelave grozdja in njegove predelave v vino.
Na 1. Salonu naravnih vin v Mondu sodelujejo vinarji:
- Aci Urbajs,
- Atimo,
- Bartol,
- Butul,
- BioDyn Weinhof Haider,
- Der Rebenhof,
- Dörner,
- Ducal,
- Fedora,
- Frešer,
- Georgium,
- Gordia,
- Joannes,
- Keltis,
- Korenika & Moškon,
- M vina,
- Marani,
- Marof,
- Ploder,
- Rodica,
- Slavček,
- Steyer,
- Šuman,
- Šumenjak,
- Tauss,
- UOU,
- Valentan,
- Zorjan.
Pokušino vin bodo dopolnili prigrizki Mondovega chefa Maria Kolende.
Tags: avstrija, festival, mond, naravna vina, salon naravnih vin, šentilj, slovenija