Ni ga boljšega od pekača krompirja in sklede solate

Danes ne bomo kuhali! Ker bomo le spekli. Pa brez recepta, prosim, ker je petek, za nami je naporen teden, pred nami pa, upajmo, naporen vikend. Zato ga ni boljšega od pekača mladega krompirja, ki mu zadošča za spremljavo le skleda zelene solate. Pa nič več!? No, seveda, solata naj bo z domačega vrta, če ne, pa vsaj s sosedovega. In če je zraven krompirja še vsaj malo skute, tudi ne škodi.

 
ovcja skuta s slanimi limonami2Takoj, ko začnemo ”komplicirati”, ni več konca … Na solati naj bo Jenkovo olivno olje, ker ima tudi limonovo, ki bo dalo piko na i skuti. Zato naj ne bo le skuta, temveč ovčja skuta, a ne iz trgovine, temveč s tržnice. In, ker je že ovčja, naj ne bo le skuta, temveč naj bo kar nova jed, saj bomo z njo spoznali v slanico vložene limone (če ne gre drugače, jih nadomestite vsaj z limonovo lupino, a zato od bio limon), zato še tisto limonovo olje, ker tako dobro začini mešanico svežih zelišč. Saj vem, da jih imate vsaj v lončkih na kuhinjski polici. Zato tudi trdimo, da je Šola okusov za aktivne dobrojedce.

Ko je vse to, pa tudi krompir ne more biti le navaden krompir! Le ena branjevka, tista, pri kateri najraje nakupujete ob sobotah, ga ima, ker je ravno zdaj kiflčar najboljši, še čisto mlad, zato tako majhen, da je hitreje pečen kot zmešate skuto in solato. Kis? Vinski, od Cigoja, ki bo zato dal še za kozarec klarnice, z lapornatih tal ob jezeru Vogršček.

Zato res ni boljšega od pekača mladega krompirja!
 
 

Tags: , , , , ,