Po receptu Janeza BratovžaJB restavracija

Ko nazdravljamo novemu in se pozdravljamo od starega, mora biti svečano, pravi Janez Bratovž, zato priporoča sveže ostrige, a chefovsko pripravljene. Saj za božič ali silvestrovanje ne smejo manjkati najbolj iskrivi mehurčki, njim pa so prav ostrige najboljša spremljava.

Po svoje je jed preprosta, a le zato, ker je tako chefovska. Školjka je krožnik, voda iz nje omaka, kontrast svežini je tempura, vse skupaj začini pomaranča. A takšna ”preprostost” zahteva, seveda, spretnost. Testo za tempuro mora biti hladno, da ne boste spekli palačinke, mise en place mora biti nared, saj bo šlo vse zelo hitro. In nikar ne pozabite dobro ohladiti penine (ker je svečano, priporočamo šampanjec)!

Recepte chefov v Šoli okusov prilagodimo, tako da jih skuhamo in preizkusimo v domači kuhinji. Pri kuhanju uporabljamo sestavine in pripomočke, ki so na voljo domačim chefom.

Recept za ocvrte ostrige je tukaj.

Tags: , , , ,