Zakaj Šola okusov? Zato, da nugat srečno konča v okusni silvestrski torti!

Zadnje dni starega leta je bilo v Šoli okusov napeto. In to tako, da je grozilo, da bo odlična silvestrska večerja ostala brez – torte! Se lahko dobrojedcu primeri še kaj hujšega? Zato smo zelo veseli, da se je na koncu vse lepo izteklo. In zato zgodbo s tako srečnim in sladkim koncem, namenjamo skoku v novo leto. Končalo se je srečno, začelo se je okusno! Hvala, gospa Alenka! Zaradi takšnih dobrojedk in dobrojedcev se trudimo s Šolo okusov!

Alenka, 28. decembra on 20.04:
”Za novo leto sem se namenila narediti torto po vašem receptu, vendar sem naletela na velik problem. Nikjer ne najdem ene izmed potrebnih sestavin in sem že kar malce v skrbeh, kaj narediti. Danes sem posebej zaradi tega šla v Ljubljano, pregledala vse trgovine po dolgem in počez, pa nikjer nisem našla nugata. Pomagajte mi, prosim! Kje ga lahko kupim, s čim ga lahko nadomestim? Za odgovor se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem. Opravičujem se tudi za morebitne pravopisne napake, saj pišem na telefon v eni izmed trgovin.”

Violeta, 28. decembra ob 20.09:
”Me veseli, da vam je recept za torto všeč. Nugat najdete na polici s sestavinami za peko (tam, kjer so lešniki, mak, jedilna čokolada, marcipan …). Sama sem ga kupila v Sparu, in sicer ga imajo celo pod svojo blagovno znamko, na embalaži piše Nougat-Masse, teža je 125 g. Če boste povprašali prodajalko, ji recite, da iščete lešnikov nougat za peko.”

Alenka, 29. decembra ob 8.44:
”Dobro jutro, na žalost sem včeraj prepozno opazila vaš odgovor, pravzaprav ga niti pričakovala nisem tako hitro. Pohvalno! No, včeraj sem bila v Intersparu, Mercator centru in L’Eclercu, vendar nisem našla potrebne sestavine. Ko sem spraševala prodajalke, so me le debelo gledale, saj konec koncev niti sama nisem natanko vedela, kako zgleda. Sicer sem se pozanimala na spletu, da sem vsaj približno vedela, kaj iščem, a da bom imela s tem takšne težave, si resnično nisem mislila. To, da nugata nisem našla pri nas, mi je bilo še nekako razumljivo, da pa preiščem “celo” Ljubljano, pa sem še vedno brez, ne, to mi ne gre v račun. Preverila sem vsako stvar na policah s sestavinami za peko, tako da sedaj poznam še nekaj novih sestavin … Zvečer sem potem pogledala še v centru, v Nami in še enem Mercatorju, potem pa sem obupala. Res, tale nugat mi je pobral vso energijo. Danes bom še enkrat poskusila. Včasih tudi slepa kura zrno najde, upam, da bom danes to jaz … Hvala vam za vaš takojšnji odgovor, za vašo ustrežljivost, za vašo pomoč. Sedaj si resnično še bolj želim, da bomo za praznike uživali ob vaši torti! Želim vam vse najlepše v prihajajočem letu ter veliko osebnih in poslovnih uspehov!”

Violeta, 29. decembra ob 9.28:
”Joj, prav hudo mi je, ko berem, kakšne probleme vam povzroča presneti nugat. Ker ga pri nas v Mariboru vedno dobim, sploh nisem razmišljala, da bo to problematična sestavina. Držim pesti, da ga najdete tudi na vaših prodajnih policah. V priponki vam pošiljam skenirano embalažo nugata, na polici v Sparu se nahaja zraven marcipana. Prisrčen pozdrav!”

Alenka, 29. decembra ob 15.09:
”Draga moja gospa Violeta, ne morem si kaj, da vas ne bi takoj obvestila, da sem našla nugat! Ker sem sedaj natančno vedela, kaj hočem in ker sem se obrnila na pravo prodajalko, ki je takoj vedela, za kaj gre. Je rekla, da je to nov izdelek in ga imajo komaj nekaj dni. Presrečna sem, kajti torta bo! Samo še eno majčkeno vprašanje: kaj ste mislili s čokoladnimi vaflji, morajo biti obliti ali le polnjeni s čokolado ali kakavom? Prilagam fotografijo izdelka, da ne bom še s tem imela težav.”

Violeta, 29. decembra ob 16.41:
”Res sem vesela, da vam je uspelo. Glede vafljev pa tole: uporabila sem oblite s čokolado, mislim da je embalaža modre barve, našla sem jih na polici s piškoti. Lahko pa uporabite tudi te na fotografiji. Vaflje uporabimo zaradi hrustljavosti, ki jo dajo kremi.”

Alenka, 30. decembra ob 20.26:
”Dober večer, moram se pohvaliti, da sem ravnokar končala torto po vašem receptu. Za prvič nisem nič kaj preveč improvizirala, nekako sem se držala navodil. Čez noč jo bom pustila kar v modelu, ki ga bom razprla šele jutri, ko bom izdelek še malce okrasila. Mislim, da mi je uspelo, končno oceno pa bodo seveda podali gostje. Še enkrat najlepša hvala za vašo pomoč, ustrežljivost in seveda takojšnjo odzivnost. Še naprej bom z veseljem spremljala vaša prizadevanja na področju kulinaričnega osveščanja in še naprej bom upoštevala vaša priporočila oziroma ocene slovenske in svetovne kulinarike ter se seveda ravnala po njih, kot sem se tudi do sedaj. Še naprej bom redno “sodelovala” na vseh Tednih restavracij in to skoraj vsak dan v tednu (včasih celo dvakrat na dan) ter potem zaradi dobrega vtisa in okusa v ustih, seveda, tudi med letom pri njih razvajala svoje brbončice. Pravzaprav sedaj, ko sem na lastni koži okusila, kako se trudite ne samo na slovenski ravni, ampak tudi za vsakega neznanega posameznika, še toliko bolj. Resnično mi ni vseeno, da vam ni bilo vseeno! Želim vam lep večer, lep jutrišnji dan, večer in noč ter seveda tudi vse najlepše v prihodnjem letu!”

Violeta, 31. decembra, ob 14.14:
”Konec (leta) dober, torej bo vse (leto) dobro! Vse najlepše tudi vam in vsem vašim dobrojedcem silvestrske torte!”

Recept za čokoladno torto z nugatom in karamelo je tukaj.

Tags: , , , , , , , ,