Madrid 2019 – Če imate karto za Ligo prvakov ali le za nizko cenovni let, vas pred tekmo in po njej pričakuje liga chefovskih prvakov

Visoka španska kuhinja je že dolgo glavna konkurentka še višji francoski, zato vsak obisk španske prestolnice postreže z novimi kulinaričnimi odkritji. Medtem ko je odločitev pri nogometu lažja, ali greste na Santiago Bernabeu, ki je dom Reala, ali na Wanda Metropolitano, ki je dom Jana Oblaka (Atlético Madrid). Na Wandi bo to soboto tudi finale Lige prvakov, zato je res že zadnji čas, da vam postrežemo s predlogi, kam v Madridu pred tekmo in po njej.

uli real madrid1

Madrid pač ni izjema. Kulinarika je tudi v tem nogometnem mestu vse bolj popularna, zato dobesedno vsak teden iz nič do otvoritve izrastejo nove specializirane trgovine, kuharske šole, kulinarične ideje in, seveda, gostilne ter restavracije, ki se takoj napolnijo in privabljajo goste od blizu in daleč.

madrid2

Madrid, ki ima močne korenine v španski kuhinji, navdihujejo različni konci kulinarično pestre Španije, a tudi celega sveta. Odprti duh Madrida, prežet z raznolikostjo njegovih prebivalcev se odraža v kuhinjah njegovih restavracij, od tistih za srčke, do onih s tapasi. A to tudi pomeni, da so tradicionalni tapasi prepuščeni množici turistov, moderni gastro in vinski bari lepim in mladim domačinom, restavracije z ugodnimi meniji mimoidočim, institucije z inovativno in avtorsko kuhinjo pa mednarodni publiki fudijev.

1024px Wanda Metropolitano

Če imate karto za Ligo prvakov ali le za nizko cenovni let, vam ponujamo – Po Feinschmeckerju, april 2019 – predlog za obisk španske prestolnice, ki bo vaš potep med madridskimi znamenitostmi nadgradil s kulinaričnim doživetjem svetovne kulinarične prestolnice.

Kulinarični potep po Madridu

Tags: , , , ,