S Tantrisom se je začelo izven Francije. V Tantrisu je Eckart Witzigmann postal eden največjih svetovnih chefov! Tantris je bil 1971. leta začetnik evropske kulinarične revolucije! Tantris je dobrojedski tempelj! Tantris je spomenik! Predvsem pa je Tantris večen in vedno enak.

Čeprav je v Tantrisu toliko magičnega, je prav njegova večnost najbolj čudežna. Švicarski arhitekt Justus Dahinden je iz betona v Muenchenskem predmestju Schwabingu ustvaril podobo cerkve, ki je s svojo barvno kričavostjo v postala takšno dobrojedsko svetišče, da so jo spomeniško zaščitili. Že po dveh letih (1973) je prišla prva zvezdica, leto pozneje druga, tretja z drugim chefom Heinzom Winklerjem, šele tretji, Hans Haas, ima že 25 let dve. Nobena druga restavracija v Nemčiji nima takšne kakovostne stalnosti. Nobena druga na svetu nima že (skoraj) pol stoletja enakega ambienta. Nobena druga ni tako dolgo vsak večer polna.

tantris morski list 22Rad Dobrojem priporoča:
Na svetu je najbrž še kakšna lepša restavracija. Hrana je ”le” za dve mišelinki, v kuhinji je le 14 kuharjev in glavni chef je tam že četrt stoletja. Morda imajo kje še večjo vinsko klet in še večjo natakarsko brigado. Toda nikjer se vse to pod oranžnim stropom tako dobro dopolnjuje! Posnemajte stalne goste, ki so v večini – za tantrično doživetje ni potreben dolg degustacijski meni, številni prihajajo vsak teden in naročijo le dva, tri hode.

Več za člane Šole okusov:
Tantris, Muenchen
Foto zgodba iz Tantrisa
Potep po Muenchenu

Tags: , , , , ,