Peti večer SladoLenta na chefovski promenadi ob Dravi nastopajo kraška rižota (Simo Komel), brkinske breskve (Ksenija Mahorčič) in krško-poljski pujs (Dejan Mastnak in Aljaž Novšak)

Ko so vsak večer, devet dni zapored, vsi nastopajoči vrhunski, je nemogoče koga posebej izpostaviti. To dobro vedo redni obiskovalci SladoLenta, ki pridejo in gredo po vrsti … Na degustacijskem meniju največje promenade slovenskih chefov je vsak večer po šest jedi, ki jih pripravljajo po trije chefi. Le da so nocoj kar štirje! Prvič na na SladoLentu je restavracija Tri lučke iz Sremiča nad Krškim, v njej pa chefujeta Dejan Mastnak in Aljaž Novšak. Slednji je na SladoLentu že nastopil skupaj z Borutom Jovanom, ko sta kuhala v Galeriji okusov.

Vprašanje, kaj je najboljše, zato na SladoLentu nikoli ne najde odgovora. Bo to nocoj kraška rižota s sivko in mladim ovčjim sirom s kmetije Orel, ki jo bo ob kuhani smetani s sivko in borovnicami v pokušino ponudil Simo Komel (Gostilna Kobjeglava, Štanjel)? Ali koprivni rezanci, ki jim bodo konkurenco delale rdeče breskve s karamelo Ksenije Mahorčič (Gostilna Mahorčič, Rodik)? Ali pa kar kralj živali, krško-poljski pujs, ob Goričarjevi rdeči postrvi, koruzi in mladih poganjkih, s katerii se bodo premierno predstavile Tri lučke?

Čeprav je vsaj en zmagovalec znan že vnaprej. Nocojšnje vino večera je nastajalo več let, iz več sort in z najboljših Batičevih leg. Eden najboljših slovenskih vinarjev bo na SladoLentu premierno predstavil svojega Angela Rezervo 9! Zvrst, ustvarjena iz skladnosti različnih vinskih sort in različnih letnikov, odlikujeta vitalnost in eleganca. Ne izstopa, ne po aromi ne po okusu, toda prav to mu daje širino in kompleksnost za kulinarična spajanja.

Foto zgodba četrtega večera SladoLenta je tukaj.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,