Nocoj eden od vrhuncev SladoLenta: Valter Kramar (Hiša Franko), Grega Vračko (Hiša Denk), Metka in Grega Repovž (Gostilna Repovž) in Puro (Movia)

Pa kaj, če je napovedan dež! Zasedba na nocojšnjem SladoLentu je tako vrhunska, da lahko tudi prekle padajo.

Hiša Franko (4 srčki) je številka 69. na lestvici najboljših restavracij na svetu! Valter Kramar bo ponovil lansko friko, s katero je dosegel absolutni rekord SladoLenta, več kot 750 porcij! Konkurenco ji bo delala nova, zabeljena p’lenta v poulični obliki.

Hiša Denk (4 srčki) je med štirimi najboljšimi slovenskimi restavracijami. Grega Vračko bo dokazal, da je največji mojster kuharskih tehnik med slovenskimi chefi – s potrebuševino, sladko-kislo zelenjavo in kuhanim kruhom ter z domačim karijem s piščancem in melancani.

Gostilna Repovž iz Šentjanža (3 srčki) je najboljša slovenska gostilna-kmetija. Metka in Grega Repovž prihajata na dravsko promenado z mesom žrebička, ki mu bosta dodala skuto, jogurt in korenje, ter s sladico iz jagod, rabarbare, kremnega sira in lešnikov.

Movia je v svetu najbolj znani slovenski vinar. Aleš Kristančič na SladoLent pošilja peneči beli Puro v magnum steklenicah. Puro se prične tam, kjer ostali šampanjci prenehajo z življenjem in gredo na staranje.

Foto zgodba 5. večera SladoLenta je tukaj.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,