Ocenili smo mariborski Fudo – Kaj je fudo, kdo je Fudo?

Fudo je na številki 1 ulice, ki je najbolj družabna v mestu najbolj družabnih ljudi. Fudo je na trgu, ki je Glavni, zato je poln bifejev, kafičev, gostiln, trgovin, avtov, avtobusov, krožišč, kesonov, korit, ovir, kažipotov, projektov, idej, prireditev in ljudi. Fudo je lokacija!

Fudo je vrt, ki ima stole na ulici, na trgu, na pločniku in na cesti, da pozdravljaš in te pozdravljajo. Fudo je izložba, da vidiš in si viden. Fudo so sami znani. Fudo je, da veš, da je to tvoje mesto.

Fudo je urban, toda oskrbujejo ga kmetije. Fudo je za jest, toda vsi gredo tja na pijačo. Fudo je mlad, toda ni za mularijo. Fudo je moderen, toda ne da se ga posnemati. Fudo je le eden, toda takšnih fud so polna vsa velemesta. Fudo je tako tipično mariborski, toda tudi nemariborski hkrati.

Rad Dobrojem priporoča Fudo tako: ”Na zajtrk, ker je sobota in se gre s tržnice tam mimo. Na kosilo, ker je vsak dan nekaj drugega, ker so krožniki kot od babice, ker so jedi na fejsbuku, ker so okusi s celega sveta. Na večerjo, ker so prti papirnate role, ker so jedi spremljava vinu, ker ni potrebno nič naročiti, pa vseeno nekaj prinesejo. Na kavo, pijačo, sladico, na čvek. Greš v Fudo, pa ob vsem drugem še nekaj poješ.”

Za člane Šole okusov:
Fudo – fusion brez meja in pravil, po navdihu in z idejami, s tržnice in kmetij, pisano in veselo
Foto zgodba iz Poštne 1

Tags: , , , , , , ,