Ocenili smo restavracijo Milka, ki je obudila dolgo spečo in zaprto brunarico na idilični lokaciji izven Kranjske Gore – Dva srčka za francoski navdih v mladostno-prešernih jedeh

Piše: Uroš Mencinger

 

V Milko boste prišli (vsaj) dvakrat! Prvič na presenečenje in drugič na pečenega piščanca. Ker bo kamen dišal po maslenih ocvirkih, iz kruha bodo žganci, jagenjček se bo dvakrat okopal v topli vodi, za sladko bodo gosja jetra, piščanec pa bo brez kosti, toda s tartufi. Prvič boste prišli, torej, slučajno, ker boste radovedni, saj na znani brunarici, po toliko letih, spet sveti stari napis, drugič pa načrtno, saj zaradi nove Milke ni več na Vršič potrebno le s kolesom, v Jasno le na kopanje in k Ruski kapelici le za obletnico.

Iz ocene: ”… preprostost, a z nadgradnjo, prepriča v Milki. Tako kot mi poznamo krompirjeve in skutine cmoke, poznajo Italijani njoke in gnude. Slednji so, torej, z rikoto, ki ji v Milki dodajo še parmezan, takšne cmoke pa okopajo po francosko v smetani in še po naše v toču. Slednji je iz popečene briške salame, ki jo sladi balzamični kis in redči rdeče vino. Da so zbrani vsi okusi, poskrbi treviški radič, da ni komu pregrenko, mu hrustljajo še orehi. V ustih se rezultat prijetno zlepi. Temu se reče kuhanje z veseljem!”

Rad Dobrojem priporoča: Milka je v Jasni, a o tem ne pripovedujte preveč jasno in glasno. To je, namreč, gostilna le za dobrojedce! Prepustite se in uživajte.

Več o restavraciji Milka je tukaj.

Tags: , , , , , , , ,