Dva srčka za Vilo Planinko na Jezerskem – V takšnem okolju, takšnem hotelu in s takšnim konceptom je pri hrani najbolj pomembno, da je gost sit in zadovoljen

Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger

 

Čudil se boš! Da je po takšnih ovinkih, tako na koncu poti, tako lepa planota! Da je sredi tako majhne vasi tako lep hotel! Da je v tako novem hotelu toliko občudovanja tradicije in spoštovanja narave. Da je v takšnem razkošju toliko trajnostne ponižnosti in preproste skromnosti. Da je sredi vsega tega miru voda tako živa, sprehod tako živahen in počitek tako dejaven. Da je, skratka, vse tako drugače, da je še telefon nem.

vila planinka telefon1

Čudil se boš, da je hotel le za goste, da je za žejo le voda in da je za vino le narava. Le hrani se ne boš čudil! Ker jedel boš le domače, le to, kar poznaš in imaš rad, le preproste jedi, le iz svežih sestavin in le z okoliških kmetij, le s pristnimi, iskrenimi in osnovnimi okusi, le za sitost, zadovoljstvo in dobro voljo. Le hrano za dušo!

Ker je Vila Planinka vrhunsko-udoben hotel, se njegova restavracija odlično sklada z njim, saj ponuja udobne jedi na vrhunski način!

vila planinka jedilnica2

Rad Dobrojem priporoča:
Živimo prehitro. Delamo preveč. Priklopljeni smo non stop. In prepričani smo, da je tako naravno … A narava je tam, kjer je klima od ledenika, kjer se voda pije iz izvira, kjer se vrata odpirajo z železnim ključem in kjer luči ugasnejo pred trdnim spanjem!

vila planinka chef jakob jerala8

Ocena – 2 srčka:
Jezersko vseeno ni za prvim vogalom in tudi lepi vili ne bi njena lepota in luksuz veliko pomagala, če bi gostje slabo jedli. Prav tako pa tudi Planinkin chef ne bi pomagal Vili, če bi ob njegovih jedeh gostje morali preveč ”delati”. V takšnem okolju, takšnem hotelu in s takšnim konceptom je pri hrani najbolj pomembno, da je gost sit in zadovoljen. Sem se je prišel spočit, zato pričakuje tudi na krožniku predvsem udobje in varnost, znane in svoje okuse ter nadokuse. Ob takšnih jedeh postane dobre volje, ob takšni kakovosti teh jedi, tako z vidika odličnosti sestavin kot z vidika prefinjenosti izvedbe, pa ni le sit, temveč srečen. To Planinki s ”preprostim” kuhanjem Jakoba Jerale in naravno vinsko spremljavo Marka Korena zelo dobro uspeva!

 

Vila Planinka

 

Tags: , , , , , ,