Ocenjujemo: 1 srček za restavracijo Brič v Dekanih – Brič, ki je bil včasih Primorka, je morska restavracija kot včasih in kot je še danes v morski Sloveniji zaželeno

Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger

 

V Brič greš s točnim pričakovanjem. Veš, kaj si želiš in kaj boš. To hočeš. Zato je glavna odlika Primorkinega Briča, da to tudi res dobiš!

Primorka je bila bližje morju, toda Brič ima več prostora. Oboje pa je za takšno restavracijo pomembno. Brič, ki je bil včasih Primorka, je morska restavracija kot včasih in kot je še danes v Sloveniji, ki ljubi morsko hrano in je ponosna, da je morska dežela, zaželeno. Brič ne razočara!

brič20 hladni morski tris2

Žena še ni uspela niti sesti, ko je on že nestrpno spraševal: ”Imate ribjo juho? Kaj pa kapelunge? In morske liste? Dobro, potem ostaneva!” Šele nato je žena ”lahko” sedla. Brič je zato njuna gostilna, ko se peljeta na morje in ko gresta z morja!

Brič, ki je bil včasih Primorka, je morska restavracija kot včasih in kot je še danes v morski Sloveniji zaželeno. Iz morja ponuja vse tisto, kar in kot hočemo, želimo, potrebujemo. Brič ne razočara!

 

Ocena – 1 srček:
Brič ima vse tisto, kar si še danes pri nas predstavljamo pod pojmom morske gostilne. Seveda najprej pozdravi bazen z jastogi. Odvisno od vremena je zunaj, čeprav brez plimovanja, a zato v vinogradu, ali znotraj, kot v plesni dvorani, s prav toliko beline na naslonjalih stolov, a z vozički polnimi rib na parketu, namesto visokih pet in polnega plesišča. Postrežba je zato stara šola, ki najraje začne z: ”Danes je sveže,” namesto branja pa predlaga: ”Lahko pomagam?” Zato hrana v takšnem morskem razpoloženju nima nobenih možnosti, da razočara. Brič, ki ne komplicira, zapleta, solira, spreminja, svoje delo opravi v glavnem boljše od množice podobno morskih, a bolj površnih. Ponuja nam tisto, kar in kot hočemo, želimo, potrebujemo. Morske jedi niso marinirane le na krožniku, temveč tudi na jeziku. In vinska spremljava je sestavni del jedilnega lista.

brič20 natakar karpačo brancina2

Rad Dobrojem priporoča:
V Primorki, oprostite, v Briču, je vse še tako kot takrat, ko ste bili zadnjič tam. Primorka se je preselila med griče, zato je zdaj v Dekanih Brič nežen do vsega dobrega iz morja, ki se v Bričevi kuhinji, med koprskimi grozdnimi griči, zadrži čim manj časa.

 

Restavracija Brič

 

Tags: , , , , , ,