Ocenili smo gostišče Draga iz Drage nad Begunjami – Divjačinski paprikaš in 3 D streljanje z lokom

Tam so razvaline mogočnega gradu Kamen. Tam lahko pustite avto in nadaljujete peš na ducat najlepših gorenjskih gora in planin. Tam zgoraj se krave same pasejo, zato se jim umaknite s ceste, ko gredo zvečer domov spat. Tam lahko streljate z lokom na 3 D tarče, nabirate gobe s pleteno košaro, prespite sredi gozda s pogledom na vršace. Ali pa tja gor le pobegnete iz Begunj. V vsakem primeru boste dan lepo preživeli in ne boste ostali lačni!

gostišče draga terasa1

Planinske lesene mize in klopi pod pivskimi marelami na vrtu nadgradi lesena terasa z lepimi pogrinjki in svežimi rožami v vazah. Jedilnica je v paviljonu, pohodniki so pri šanku, jurčki so v kisu, chef pa je v kuhinji. Slednje je najbolj pomembno, saj Draga je v hribu in skrita za gradom, zato sem nihče ne pride le na deci, temveč vsi na ”tradicionalno slovensko hrano”.

draga19 paprikaš divjega prašiča idrijki žlikrofi1

Seveda pa srček ni zato, ker bi bilo tako kot povsod! Draga ponuja klasiko na svoj način, iz samooskrbe in z lokalnih kmetij, z divjačino v golažu in divjo svinjo v paprikašu, z medom iz Drage, Likozarjevo solato in Tininim ajvarjem, z ocvirki na ajdovih krapih, jurčki na sirovih štrukljih in s postrvjo iz potoka v pečici. Gostišče Draga je domača gostilna, v katero prideš lačen, zato je suha klobasa vedno v zaseki, iz nje pa greš sit, zato (ker) je šmorn cesarski.

Rad Dobrojem priporoča: ”Ob divjačini, postrvih, lokih, okusih Slovenije in Radol’ce so hišna specialiteta tudi ocvrti žabji kraki.”

Ocena 1 srček: Draga se trudi, z loki, prenočišči, pohodniki, kmetijo, porokami, dogodki, pozdravom iz kuhinje, vinsko spremljavo, vloženo zelenjavo in žabjimi kraki, in muči, saj sem cesta nikogar ne pripelje slučajno, zato je potrebno zdržati zgolj s tradicionalnimi slovenskimi jedmi po okusu Radol’ce, ne da bi zraven ponudil še netradicionalno klasiko. Srček je, torej, tudi za hrabrost.

 

Gostišče Draga

 

 • Draga

  Planinske lesene mize in klopi pod pivskimi marelami na vrtu

  gostišče draga zunaj
  od
  Avtor slike: UME
 • Terasa

  nadgradi lesena terasa z lepimi pogrinjki in svežimi rožami v vazah.

  gostišče draga terasa
  od
  Avtor slike: UME
 • Jedilnica

  Jedilnica v paviljonu je svetla in domačna.

  draga19 jedilnica
  od
  Avtor slike: UME
 • Pogrinjek

  ”Tradicionalna slovenska hrana” ima v Dragi hišne posebnosti, ki so zato znane, toda drugačne.

  draga19 zunaj miza
  od
  Avtor slike: UME
 • Pozdrav

  Podjedova skuta z zelišči, peteršiljevo olje, majoneza rdeče pese v pozdravu iz kuhinje. Tako na samem, ob gozdu, ne pričakuješ serviet iz blaga in pozdrava iz kuhinje, zato si prijetno presenečen. Vztrajajte!

  draga19 pozdrav
  od
  Avtor slike: UME
 • Salama in zaseka

  Prepoznavno gorenjsko, domača klobasa z zaseko, in prepoznavno Dragino, domač Tinin namaz s papriko, domači vloženi feferoni, domača paprika in paradižnik.

  draga19 suha salama zaseka
  od
  Avtor slike: UME
 • Ajdovi krapi

  Ajdovi krapi z ocvirki in kislo smetano – veliko je krapov na Gorenjskem, toda ti so med boljšimi! So ajdovo-trdi, toda bolj na čvrsto in prijetno stran. Omaka jih okrepi in jim ”paše”.

  draga19 ajdovi krapi
  od
  Avtor slike: UME
 • Sirovi štruklji

  Sirov štrukelj iz pirine moke, zraven pire kolerabe in zelene, jurčkova omaka s pehtranom. Štruklji, da si jih zapomniš! Zelo rahli in mehki, toda vseeno z nekaj potrebnega ugriza. Nadgradi jih gobova omaka, saj jurčki ne delujejo odmrznjeno in pogreto, so tanko zrezani, pravilno čvrsti in s svežim vonjem. Škoda, da je v omaki suhi pehtran, saj je zdaj sezona svežega.

  draga19 štruklji gobova omaka
  od
  Avtor slike: UME
 • Solata

  Samooskrba s pomočjo lastne, Likozarjeve kmetije.

  draga19 mešana solata
  od
  Avtor slike: UME
 • Postrv in ajdova kaša

  File Zupanove postrvi, pečen v koruzni moki, ajdova kaša z jurčki. Postrv je ohranila sočnost, čeprav je bila hrustljavo pečena. Tudi tukaj so bili čvrsti jurčki nadgradnja, ker so dali ajdovi kaši potrebno sočnost in teksturo. Mandlji in brusnice primerna spremljava. Jed, ki ni po svoje nič posebnega, toda ravno zato, ker je podobnih jedi veliko, se tukaj opazi razlika, zaradi sveže in dovolj spretne kuharske obdelave.

  draga19 postrv mandlji ajdova kaša
  od
  Avtor slike: UME
 • Divji prašič

  Paprikaš divje svinje in za prilogo žlikrofi od Piriha. Najboljša jed, ki jo odlikujeta tako preprostost kot dovršenost. Kombinacija z žlikrofi je pravšnja in na krožniku ni ničesar preveč in ne premalo. To je jed domače gostilne, ki je tako za lačne kot za zahtevne. Kuhar se ne trudi dodajati, spreminjati, ustvarjati, temveč le iskreno in tradicionalno skuhati. Zato ima jed prepoznaven nadokus, zaradi katerega boš še prišel; ker veš, da bo naslednjič spet točno takšna. Zaradi takšnih jedi imamo tako radi iskrene domače gostilne!

  draga19 paprikaš divjega prašiča idrijki žlikrofi
  od
  Avtor slike: UME
 • Jabolčni štrudelj

  Jabolčni zavitek je dovolj klasično-dober; v njem se čuti cimet, zraven na krožniku so Strojeve maline, robide, ribez, in ni ”popravljen” v MW.

  draga19 jabolčni štrudelj
  od
  Avtor slike: UME
 • Ocena: 1 srček

  Draga se trudi, z loki, prenočišči, pohodniki, kmetijo, porokami, dogodki, pozdravom iz kuhinje, vinsko spremljavo, vloženo zelenjavo in žabjimi kraki, in muči, saj sem cesta nikogar ne pripelje slučajno, zato je potrebno zdržati zgolj s tradicionalnimi slovenskimi jedmi po okusu Radol’ce, ne da bi zraven ponudil še netradicionalno klasiko. Srček je, torej, tudi za hrabrost.

  Na sliki: chef in gospodar Aleš Tavčar

  gostišče draga chef aleš tavčar
  od
  Avtor slike: UME
Tags: , , , , , , , ,