Ocenjujemo: 1 srček za restavracijo Tiffany v novogoriškem hotelu Park – Vrhunska postrežba in morski okusi tudi za zunanje goste

Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger

 

Ko pred vrati oddaš avto hotelskemu pažu, se ti za njimi ni potrebno legitimirati, ker po stopnicah v prvo nadstropje ne potrebuješ sreče, da greš v hotelu Park na večerjo s Tiffany.

tiffany restavracija

Restavracija Tiffany

Tiffany je igralniška restavracija, kar pomeni, da ima stalne goste, ki imajo znani apetit in ustaljene igralno-kulinarične navade. Tem gostom je všeč Tiffanyjevo uglajeno gostoljubje in fina, pretežno morska, ponudba mlade kuharske ekipe, ki jim daje dovolj prostora, da so le lačni ali tudi radovedni, in da so srečni, četudi brez sreče.

Toda Tiffany je tudi restavracija nad igralnico, kar ne pomeni le, da se vanjo pride po stopnicah, temveč, da se vanjo lahko gre le na večerjo. Le Tiffany vas postreže še kot v stari šoli, le Tiffany vam, če izberete pravi večer, igra med hodi, in le Tiffany ima tako velik jedilni list, da se nanj vidi tudi v temi. Pravzaprav je Tiffany razlog, da vam ni treba v igralnico!

 

Rad Dobrojem priporoča:
Ker imata isto podjetje in isto mesto kar dve podobni igralniški restavraciji, s fine dining postrežbo in chefovsko izvedbo, je kar prav, da se med seboj razlikujeta. Calypso vabi tudi zunanje goste na degustiranje chefove kreativnosti, Tiffany pa jim dopušča, da so manj radovedni, a jim je zato bolj udobno.

 

tiffany Simon Sitar

Simon Sitar, vodja strežbe v hotelu Park

Ocena – 1 srček:
Tiffany je s postrežbo, ki je še stara (vrhunska) šola, kakršnih ni več, s stalnimi gosti na ti, z novimi pa se hitro spoprijatelji. V ambientu nekdanjega blišča, ki je, torej, čisto drugačen kot doma, se zato počutiš domače. To pomeni, da so natakarji v metuljčkih, gostje pa v ”copatih”. Ob tem se kulinarični ponudbi ni potrebno siliti v ospredje, raje le izpolnjuje gostove želje. In v tem je čar Tiffanyja – kuhanje je mlado, barvito, sveže in sodobno, toda hrana ne išče sreče, temveč ostaja v območju udobja (znane sestavine, znane jedi, znani okusi), medtem ko Tiffany razvaja z občutkom ugodja.

 

Restavracija Tiffany

 

Tags: , , , , , , , ,