Katero gostilno izbrati, ko smo ”le” radovedni? Restavracije, ki so domače, restavracije, ki znajo z mesom, restavracije, ki poznajo ribiče
Nadaljujemo z izborom restavracij in gostiln, ki sodelujejo v Tednu restavracij, za radovedneže – katere sodelujoče gostilne so najbolj domače in naše; katere znajo najboljše z mesom; in v katere gremo na ribe, iz morja, jezer in rek.
Domače in naše
Domače gostilne, ki ponujajo tradicionalne okuse in jedi, vendar na svoj, prepoznaven način. Gostilne iz območje udobja. Vanje se vračamo zato, ker smo lačni in ker vemo, kaj bomo naročili.
- Gostilna Resje, 2 srčka
- Gostilna Šempeter, 1 srček
- Gostišče Jurg, 1 srček
- Gostilna Zorko, 1 srček
- Gostilna Čubr, 1 srček
- Gostilna Repnik, na dobri poti
- Štalca pri Vodniku, na dobri poti
- Gostilna Javornik, na dobri poti
- Gostišče Dolinšek, na dobri poti
- Gostišče Kapušin, na dobri poti
- Dvor Jezeršek, na dobri poti
- Gostilna pri Bizjaku, na dobri poti
- Koroška hiša Pri lipi, na dobri poti
- Gostilna Kunstelj, na dobri poti
- Gostilna Mencinger, na dobri poti
Meso in še kaj
Če že morajo umreti, naj se prej vsaj pasejo in naj potem ne bo nič, od rilca do repa, zaman. Meso, torej, ne vsak dan, in če že, le tam, kjer živali spoštujejo in poznajo.
- Gostilna Pr’ Matičku, 2 srčka
- Kraljeva hiša, 2 srčka
- Restavracija Kodila, 2 srčka
- Steakhouse, 1 srček
- Bar Pr’ Mrtinet, 1 srček
- Kevder, na dobri poti
Morje in reke
Slovenci imamo majhno morje, toda velik ribji apetit. Zaradi tega imamo veliko ribjih gostiln, a malo svežih rib. Ribam je torej potrebno pogledati pod škrge in v oči, gostilnam pa v friteze in zamrzovalnike.
- Restavracija Hotela Marina, 2 srčka
- Hotel Korošica, 1 srček
- Restavracija Tabor, 1 srček
- City Terasa, 1 srček
- Restavracija Topli val, 1 srček
- Stara gostilna, 1 srček
- Restavracija Brič, na dobri poti
- Restavracija hotela Piran, na dobri poti
- Gostilna Ribič, na dobri poti