Katero gostilno izbrati, ko smo ”le” radovedni? Restavracije, ki so domače, restavracije, ki znajo z mesom, restavracije, ki poznajo ribiče

Nadaljujemo z izborom restavracij in gostiln, ki sodelujejo v Tednu restavracij, za radovedneže – katere sodelujoče gostilne so najbolj domače in naše; katere znajo najboljše z mesom; in v katere gremo na ribe, iz morja, jezer in rek.

Domače in naše

Domače gostilne, ki ponujajo tradicionalne okuse in jedi, vendar na svoj, prepoznaven način. Gostilne iz območje udobja. Vanje se vračamo zato, ker smo lačni in ker vemo, kaj bomo naročili.

Meso in še kaj

Če že morajo umreti, naj se prej vsaj pasejo in naj potem ne bo nič, od rilca do repa, zaman. Meso, torej, ne vsak dan, in če že, le tam, kjer živali spoštujejo in poznajo.

Morje in reke

Slovenci imamo majhno morje, toda velik ribji apetit. Zaradi tega imamo veliko ribjih gostiln, a malo svežih rib. Ribam je torej potrebno pogledati pod škrge in v oči, gostilnam pa v friteze in zamrzovalnike.

Tags: , , , , , ,