Na spomladanskem Tednu restavracij sodeluje 110 gostiln in restavracij, med njimi pa je kar 23 restavracij z najvišjimi ocenami (4 in 3 srčki)

Slovenska vrhunska kulinarika kakovostno raste in raste. Vsako leto imamo več vrhunskih gostiln in restavracij, o čemer pričajo tuji in slovenski kulinarični ocenjevalci in vodiči. A to hkrati ne pomeni, da imamo vedno več elitnih restavracij, ki so namenjene samo ”posvečenim”. Da ni tako, vsako leto dvakrat z najbolj okusnim tednom v letu poskrbi Teden restavracij!

 

pikol tadej brancin karpaco 44

Restavracija Pikol

Tako kot raste kakovost gostiln in restavracij, raste tudi zanimanje za Teden restavracij, na obeh straneh, tako pri gostincih kot pri njihovih gostih. Na spomladanskem Tednu restavracij bo tako prvič sodelovalo kar 13 restavracij. Seveda jih je pa še veliko, veliko več, ki bi rade sodelovale, a (še) ne ustrezajo kakovostnim kriterijem Tedna restavracij.

Zato pa ne raste le število sodelujočih restavracij, temveč tudi število visoko ocenjenih restavracij. V slovenskem Tednu restavracij resnično sodelujejo – najboljši!

posestvo pule chef urh kapelar maitre miha konečnik

Restavracija Na pul

Spomladi, od 20. do 29. marca, na Tednu restavracij sodeluje kar 23 najvišje ocenjenih restavracij (4 in 3 srčki)! Restavracij z dvema srčkoma je 25, z enim 46 in z oceno nasmeh, ki po kakovostnih kriterijih Izbora okusov in kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja pomeni ”Ko plačaš, si zadovoljno sit, ker je boljše kot drugje. Ponovni obisk: pridem še!”, pa ”le” 15.

 

13 restavracij prvič na TR

V izbor Tedna restavracij se lahko uvrstijo le restavracije in gostilne, ki jih kulinarični kritik Uroš Mencinger obišče, oceni in jim podeli oceno najmanj 1 srček. Toda v letošnjem letu je zanimanje za sodelovanje v Tednu restavracij še večje in tako jih je med 13 ”novimi” restavracijami kar 5 z višjo oceno, tri s 3 srčki in 2 z dvema.

 

94 restavracij po ceni 19 evrov

Rekordno število sodelujočih restavracij v spomladanskem Tednu restavracij 2020 pa ne pomeni presežek ponudbe nad povpraševanjem. V letu 2020 je Teden restavracij namreč ohranil ”staro” ceno menija 19 evrov (cena se je do 2019 vsako leto višala za 1 evro), a hkrati najboljšim ponudil možnost dodatka (6 evrov) na kakovost, tako da je pri njih cena (lahko) 25 evrov. Do tega doplačila so upravičene restavracije s 4 in 3 srčki. Zanj se je odločilo 17 restavracij. To pomeni, da jih je po ”stari” ceni 19 evrov kar 93.

 

Tags: , , , , , , , , , ,