Začelo se je sprejemanje rezervacij za najbolj okusni spomladanski teden – Na Tednu restavracij bo od 20. do 29. marca sodelovalo 110 izbranih restavracij iz vse Slovenije – Cena menijev 19 evrov, dodatek za (3 in 4) zvezdice 6 evrov

Spletna stran www.tedenrestavracij.si je odprta, to pa pomeni, da se je “lov” začel! Pričakuje vas kar 110 slovenskih izbranih gostiln in restavracij; med njimi je kar 13 novih ter kar 23 restavracij z najvišjimi ocenami (4 in 3 srčki)! V najbolj okusnem spomladanskem tednu leta, ki zato traja kar 10 dni, sodelujejo res najboljši.

Cena je ”lanska”, kar pomeni, da se v kar 93 restavracijah cena posebnih TR menijev (pozdrav iz kuhinje in najmanj trije hodi) od lani ni spremenila – ostala je 19 evrov. So pa zaradi priznanja kakovosti najboljše ocenjene restavracije (s 4 in 3 srčki) dobile možnost dodatka v višini 6 evrov na ceno menija. Tako bo posebni meni TR v 17 restavracijah stal 25 evrov.

Hiša Fink - Glavna mesna jed

Vse restavracije in vsi meniji so za izbor na voljo na spletni strani Tedna restavracij www.tedenrestavracij.si, ki je prenovljena in dvojezična (angleščina). Na Teden restavracij, torej, v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo vabimo tudi tujce.

Novi pokrovitelj Tedna restavracij 2020 je Mastercard. Uradna voda Tedna restavracij je Cana, visoko kvalitetna slovenska premium voda, ki izvira iz neokrnjene narave Krajinskega parka Goričko, zdrava, visoko mineralizirana voda z veliko kalcija (340 mg) in malo natrija (samo 8,6 mg), edinstvena voda s tem razmerjem na svetu.

 

Kako rezervirati?

Sprejemanje rezervacij se je začelo 6. marca ob 10. uri. Na spletni strani TR www.tedenrestavracij.si so predstavljene vse sodelujoče restavracije,  vsemi podatki in meniji TR, ki jih ponujajo na spomladanskem Tednu restavracij. Ob informaciji o odpiralnem času, terminih za TR in razpoložljivih mestih je informacija o načinu rezervacije. Nekatere restavracije sprejemajo rezervacije po telefonu, ki je naveden, nekatere pa po elektronski pošti oziroma preko gumba Rezerviraj na spletni strani. V tem primeru rezervacija velja, ko jo restavracija potrdi s povratnim potrditvenim sporočilom (potrditev termina, števila oseb, posebnih želj).

 

Izbor okusov

Ker na spomladanskem Tednu restavracij sodeluje kar 110 gostiln in restavracij, bo izbor pester, zato ne bo lahek. Katere izbrati, koliko jih v desetih dneh obiskati, katere menije preizkusiti …? Pri tej ”težki” izbiri vam bo pomagal novi portal Izbor okusov (www.vivi.si), sestrska spletna stran Šole okusov (www-solaokusov.si), v  katero je integriran Teden restavracij (www.tedenrestavracij.si). Na njej je ob predstavitvi vseh sodelujočih restavracij in njihovih posebnih TR menijev tudi olajšan izbor po pokrajinah, ocenah in željah. Kam želite? S koliko sčrki? Predvsem pa, kaj želite?!

Izbor glede na želje: 

  • Rad dobro jem
  • It’s good
  • Rad vrhunsko jem
  • Domače in naše
  • Tradicija in sodobnost
  • Izvirno in kreativno
  • Urbano in živahno
  • Izlet in doživetje
  • Kmetije in domačije
  • Meso in še kaj
  • Morje in reke
  • Zelenjava je zdrava
  • Vino in hrana
  • Svet je majhen
  • Topla postelja

 

Izberite!

Vse o Tednu restavracij

Srčki

Kako ocenjujemo

 

Tags: , , , , , , , , ,