Teden restavracij spodbuja, da radi dobro jemo vse leto – Do 21. oktobra v stotih slovenskih restavracijah in gostilnah

Končno, začenja se! Najbolj kulinaričen in okusen teden v letu. Jesenski Teden restavracij, ki bo trajal do 21. oktobra, v njem pa sodeluje kar sto slovenskih gostiln in restavracij, bo tudi najbolj množičen doslej. Sodeč po dosedanjih rezervacijah bo v desetih dneh posebne menije po enotni ceni 18 evrov okušalo več kot 45 tisoč gostov!

Uroš Mencinger, selektor Tedna restavracij: ”Sodelujejo zgolj dobre gostilne in restavracije, ki so pripravile res dobre jedi in menije za dobro, prijazno ceno. Teden restavracij, ki ni več le občasna akcija, temveč je prerasel v množično dobrojedsko gibanje, je zato spodbuda, da radi dobro jemo vse leto.”

Osnova za vabilo k sodelovanju v Tednu restavracij so ocene gostiln in restavracij na spletni strani Šole okusov. V Teden restavracij so tako vključene le tiste gostilne in restavracije, ki ustrezajo merilu kakovosti srčkov (4, 3, 2, 1), posebno povabilo pa lahko kot spodbudo razširjenosti kakovosti slovenske kulinarike na področjih, kjer je slabše razvita, prejmejo tudi gostilne in restavracije, ki so na dobri poti do ocene vsaj 1 srček. 

V jesenskem Tednu restavracij 2018 sodeluje 100 restavracij in gostiln, od tega, po srčkih: 4 srčki 1; 3 srčki 17; 2 srčka 24; 1 srček 35; na dobri poti 25; po regijah: osrednja Slovenija 23, južna Slovenija 15, severna Slovenija 19, vzhodna Slovenija 24, zahodna Slovenija 19.

Ekipa Tedna restavracij vam želi dober tek!

Tags: , , , , , , , , ,