Že prvi dan 10 tisoč rezervacij za menije najbolj okusnega tedna v letu – Nič manjše zanimanje po pandemiji kot pred njo

Prvi dan sprejemanja rezervacij za Teden restavracij je upravičil naložbo v novo spletno stran najbolj množične kulinarične akcije v Sloveniji in Izbora okusov, iskalnika najboljših slovenskih gostiln in restavracij! Spletna stran je zdržala veliko zanimanje slovenskih dobrojedcev, ki so z nje izbirali in organizirali svoje kulinarične potepe med 12. in 21. junijem.

Že prvi dan so dobrojedke in dobrojedci rezervirali 10 tisoč menijev Tedna restavracij v 101 sodelujoči restavraciji! To pa je povsem enako število rezervacij, kot jih je bilo opravljenih marca, ob prvem poskusu spomladanskega Tedna restavracij! Zanimanje za dobre jedi v najboljših gostilnah torej po pandemiji ni nič manjše kot je bilo pred njo!

 

korošica TR20p marinirana postrv foto tomo jeseničnik

Korošica meni TR2020p Marinirana postrv

Čeprav se je nekaj terminov v udarnih dneh oba konca tedna v najbolj zaželenih restavracijah s tem že prvi dan zapolnilo, pa je terminov in restavracij za obisk Tedna restavracij in preizkušanje spajanja tradicije in sodobnosti slovenskih chefinj in chefov še dovolj. Kljub večji razdalji med mizami!

Toda, če je že prvi dan sprejemanja rezervacij potrdil, da je zanimanje za dobre jedi in fine okuse po pandemiji enako kot pred njo, pa prav te rezervacije vseeno kažejo tudi spremembo – večjo razpršenost rezervacij med vsemi sodelujočimi gostilnami in restavracijami! 

To pa pomeni, da bomo po pandemiji Slovenci resnično bolj zavzeto spoznavali lepote in dobrote lastne dežele. Takšna usmeritev, ki jo je pokazal že prvi dan sprejemanja rezervacij, pa sovpada tudi s kampanjo Slovenske turistične organizacije ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija, ki izpostavlja edinstvena turistična doživetja celotne Slovenije. Zdaj je čas. Za Teden restavracij!

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,