Kar 97 točk in platinasta Decanterjeva medalja na najpomembnejšem vinskem ocenjevanju na svetu

Gašper Čarman je na eno najpomembnejših in največjih ocenjevanj vin na svetu, londonski Decanter, v začetku 2019 poslal pet vin, med njimi tudi dve novi, rdeči vini, Palamido in Cabernet Franc, Gašper Selekcija, prav vsa vina pa so bila nagrajena! 

decanter platinum cabernet franc

Cabernet Franc 2017, novo vino v liniji Gašper Selekcija, je s 97 točkami prejelo platinasto medaljo, kar je doslej najvišja nagrada za Gašper vina na Decanterjevih tekmovanjih.

Gašper Čarman, dvakratni najboljši sommelier Slovenije in lastnik podjetja eVino, je nad dosežkom navdušen in pravi: ”Po lanskem uspehu Sivega Pinota, ki je s 96 točkami dosegel zlato Decanterjevo medaljo,  je to za nas izjemen uspeh in motivacija za nadaljnje delo!”

Vino Palamida, zvrst treh vrhunskih rdečih sort cabernet sauvignona, cabernet franca in merlota, je prejelo 90 točk in srebrno medaljo. Srebrno medaljo in 91 točk je prejel Sivi Pinot, vrhunsko vino, ki močno odraža terroir Goriških Brd. Dobro sta se odrezali tudi Gašper Penina in Malvazija, ki sta s 87 točkami prejeli bronasti medalji.

Vina Gašper je danes mogoče najti v več kot 90 restavracijah v Londonu in širše po Veliki Britaniji, na Irskem, Poljskem, v sosednji Hrvaški in tudi v Švici.

Gašper Čarman Trgatev Photo Dean Dubokovič 114

Gašper Čarman: ”Nagrade za vina, ki nastajajo v sodelovanju s Kletjo Brda, potrjujejo pravilno smer in stil, ki jo izbiram za svoja vina, hkrati pa pripomorejo k še večji prepoznavnosti vin v Sloveniji in na tujih trgih.”

Tags: , , ,